Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Gør som tyskerne: Oplev Danmark om vinteren

Der er masser af muligheder rundt i det ganske danske land, hvad end du er til verdenshistorie eller vandsport.

Der er masser af muligheder rundt i det ganske danske land, hvad end du er til verdenshistorie eller vandsport.

Vinterferien står for døren - og den behøver ikke at foregå på pisterne i Alperne eller hos vores nordiske naboer i Sverige eller Norge for at være begivenhedsrig.

Der er også mange muligheder herhjemme - for enhver pengepung.

Mangler du inspiration, kan du med fordel skele til de hundredtusindvis af tyske turister, der hver vinter drager til Danmark for at feriere.

- Det skyldes især naturen og indendørshyggen med pejs, samvær og brætspil, siger Lars Ramme, som er Dansk Erhvervs chef for turisme og oplevelsesøkonomi.

- Samtidig er der sket en eksplosion af fede ting at lave - især langs kysterne, tilføjer han.

Du kan for eksempel leje et sommerhus, men der er også masser af muligheder for dagture - et godt tip er at opleve de saunahytte-koncepter, der er skudt op på mange strande.

- Det er muligt at leje en mobilsauna til sig selv og familien eller vælge at sidde sammen med andre gæster og nyde suset, udsigten og varmen efter et dyp i havet, siger Lars Ramme.

Den internationale rejsearrangør TUI lancerede i efteråret staycation for at imødekomme interessen for at feriere hjemme.

Selskabet fremhæver alt fra Det Sydfynske Øhav og solskinsøen Bornholm til den nordligste spids, Skagen, og den jyske højderyg - for eksempel kulturcentret Silkeborg Bad, som er kræs for både historie- og naturelskerne.

- Det huser Arnakkekilden ved Ørnsø. Samtidig havde Silkeborg Bad en betydningsfuld rolle under Anden Verdenskrig, fortæller TUI Danmarks pressechef, Mikkel Hansen.

Han peger desuden på vestkysten, hvis du er den aktive type, for der er gode vandsportsaktiviteter - som surf ved Løkken.

- Der er billig leje af tøj og board til flere timer. Og de lune vintertemperaturer i disse dage gør det muligt at holde kulden ude, fortæller Mikkel Hansen og tilføjer, at du ikke behøver at være professionel for at prøve det af.

Vender du blikket østpå, bliver København badet i lys det meste af februar i anledning af lysfestivalen CPH Light Festival.

Det er en enestående oplevelse, som tiltrækker turister fra USA, Storbritannien og mange andre steder. Men du bør heller ikke gå glip af det, mener Lars Ramme.

- Det halvgrå København - lige fra Tivoli til alle byens ikoniske bygninger - kommer til at shine i det vildeste lysshow. Det er bestemt et besøg værd, siger han.

I den modsatte ende af spektret kan du bruge vinterferien på at pakke dig varmt ind og medbringe kakao eller the, mens du dyrker Danmarks "dark sky" - områder, som kun er oplyst af himmelrummet.

- Vinteren er nemlig tidspunktet at kigge på stjerner, siger Lars Ramme.

En guidet tur kan fås i Brorfelde-observatoriet, som børn og barnlige sjæle måske kender fra julekalenderen "Julestjerner".

Derudover afholder rigtig mange museer og zoologiske haver særarrangementer i vinterferien.

/ritzau fokus/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.