Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Globetrotter: Sådan forbereder du dit livs eventyr

Få styr på økonomi, planlægning, delmål og familieliv, hvis du vil realisere dit livs eventyr.

Få styr på økonomi, planlægning, delmål og familieliv, hvis du vil realisere dit livs eventyr.

En jordomrejse med familien, en sejltur på tværs af Atlanterhavet eller tværs gennem USA på motorcykel.

En del danskere drømmer om at trække stikket og realisere det eventyr, som har fået sommerfuglene til at flakse i maven i flere år.

Men mange strander ved drømmen, fordi de ikke ved, hvor de skal starte.

- Hvis udgangspunktet er de kæmpestore eventyr, så er chancen for at realisere drømmen lille, siger Erik B. Jørgensen, som er jægersoldat, medlem af slædepatruljen Sirius og optaget i fællesskabet Eventyrernes Klub.

- I virkeligheden bør eventyret starte i baghaven, og så kan man altid bygge på derfra. For man skal kravle, før man kan gå, siger han.

Hvis du drømmer om en jordomsejling, så begynd i den lokale sejlklub. Og hvis du drømmer om at vandre på tværs af Canada, så start med at sove i telt par nætter.

- Folk får ofte inspiration fra noget, de har set i fjernsynet. Men først når man reelt kommer i gang, finder man ud af, om vandring eller sejlerferie i virkeligheden går alt for langsomt, siger Erik B. Jørgensen.

Han råder derfor til, at du sætter delmål, som leder hen mod det store mål. På den måde bliver projektet konkret, og du får samtidig testet dit grej og gjort de erfaringer, du skal bruge undervejs.

- Mange tænker eventyret som en ferie. Men hvis vi taler om ture langt fra alfarvej, er det også mange timers hårdt arbejde, siger Erik B. Jørgensen.

Mikroeventyrene vil også gøre dig klogere på, om eventyret skal foregå med andre eller alene. Hvis du vil rejse med andre, er der masser af fællesskaber, du kan opsøge gennem foreningerne Opdag Verden eller Outside.org.

- Men hvis man derimod bliver drænet af være social, kan det tage så meget energi, at det ødelægger turen. Så det skal man gerne teste undervejs i processen, siger Erik B. Jørgensen.

Samtidig vil øveturene afsløre, om du tør at sove i telt alene, eller om det slår gnister mellem dig og din kanomakker, når tingene går anderledes end planlagt.

- Den erfaring er afgørende. For nogle folk taler aldrig med hinanden igen, fordi de er blevet lynende uvenner undervejs på turen, siger Erik B. Jørgensen.

Sideløbende med alle forberedelserne bør du løbende tale med familien om din drøm. For det kan i værste fald være en bombe under parforholdet, hvis du vil to år på jordomrejse, mens kæresten drømmer om huskøb eller børn.

- Man kan lige så godt spille med åbne kort og sige: "Det her drømmer jeg om at gøre engang." For så kommer det ikke som et chok, og et forhold kan holde til de fleste eventyr, hvis man er ærlig fra start, siger han.

/ritzau fokus/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.