Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Gevær fundet ved motorvej - ejer får fængsel i to år og tre måneder

Politifolk tjekkede geværs historik og fandt frem til 42-årig mand fra Randers.

Politifolk tjekkede geværs historik og fandt frem til 42-årig mand fra Randers.
En ansat i Vejdirektoratet fandt i maj sidste år en sportstaske med et oversavet jagtgevær ved Nordjyske Motorvej. (Arkivfoto)

RANDERS: At ligge inde med et oversavet jagtgevær og ikke at passe ordentligt på det er en alvorlig forbrydelse.

Det er signalet fra Retten i Randers, der fredag har idømt en 42-årig mand ubetinget fængsel i to år og tre måneder, oplyser Østjyllands Politi.

Det var lidt af en tilfældighed, at sagen overhovedet blev rejst. En medarbejder fra Vejdirektoratet fandt i maj sidste år ved Nordjyske Motorvej nær det nordlige Randers en sportstaske med geværet og noget ammunition.

Politiets efterforskere forsøgte derefter at finde frem til ejeren. Det viste sig, at tre af geværets tidligere ejere alle var jægere. De havde havde brugt det, inden det blev savet over.

Opklaringsarbejdet ramte til sidst den 42-årige fra Randers. Hans dna sad på en plasticpose i tasken.

I retten har manden fortalt, at han havde købt geværet. Hvordan det var havnet ude ved motorvejen, vidste han ikke.

Dommeren og de to domsmænd har ikke fundet beviser for, at den 42-årige selv kastede sportstasken fra sig ved motorvejen.

Men retten har dømt manden for at overtræde straffelovens bestemmelse om skydevåben. Det lå i et skur hos den 42-årige.

- Retten vurderede, at det var særligt skærpende, at han havde opbevaret et farligt, ulovligt skydevåben så skødesløst, og at hans uforsigtighed var med til, at det endte på et offentligt frit tilgængeligt sted, siger specialanklager Jan Østergaard i pressemeddelelsen.

Han oplyser til Ritzau, at forsvareren mente, at den 42-årige havde overtrådt våbenloven ved at opbevare geværet. Derfor burde straffen være fængsel i fire måneder.

Den 42-årige har på stedet anket til Vestre Landsret.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.