Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Gerningsmænd ventede måske i timer før skuddrab i Husum

Hvid Nissan er central i efterforskningen af nedskydningen af 22-årig mand. Politi håber på vidner.

Hvid Nissan er central i efterforskningen af nedskydningen af 22-årig mand. Politi håber på vidner.
På Åfløjen i Husum blev en 22-årig mand onsdag ramt af flere skud. Politiet håber nu på vidner i sagen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Gerningsmændene til onsdagens drab i Husum i København ventede muligvis i flere timer på, at en 22-årig mand skulle dukke op, hvorefter de skød manden.

Derfor efterlyser politiet vidner, der så en hvid Nissan Qashqai i området ved Åfløjen, som er en sidevej til Frederikssundsvej.

I bilen befandt sig mindst tre gerningsmænd, vurderer Københavns Politi i en pressemeddelelse torsdag.

Offeret blev skudt lidt før klokken 14. Han var lige kommet ud fra en opgang og havde sat sig ind i en bil, da han blev angrebet.

Drabsmændene flygtede i Nissan'en til et lille parkområde ved Klausdalsbrovej 308 i Herlev. Her blev der sat ild til bilen. Dermed søgte de at slette deres spor. Mændene fortsatte flugten i en anden bil, der er mørk.

Københavns Politi håber, at eventuelle vidner nu henvender sig og kan hjælpe opklaringsarbejdet.

Efterforskerne har en teori om, at drabet var planlagt, og at gerningsmændene også på forhånd havde udset sig det sted, hvor de ville brænde bilen af, oplyser politiinspektør Mads Helios.

- Derfor kan gerningsmændene have været i områderne omkring gerningsstedet og afbrændingsstedet i timerne eller dagene op til drabet, siger han i pressemeddelelsen.

Borgerne, der har set Nissan'en i de to områder, opfordres til at gå til politiet. Bilen har CN 53 147 på nummerpladen og er fra 2019.

I øvrigt har det vist sig, at bilen blev stjålet dagen før drabet. Det skete hos en forhandler i Kastrup.

Om der ved forbrydelsen blev brugt flere end ét skydevåben, ønsker politiinspektør Mads Helios torsdag ikke at svare på.

Drabet er tilsyneladende endnu en voldelig begivenhed i en række mellem to grupper fra henholdsvis Husum og Rødovre. Konflikten har tidligere kostet en 24-årig mand livet, og 4. april indførte politiet en såkaldt visitationszone i blandt andet Husum.

Det begyndte på Frederiksberg 19. marts. Her var der to skudepisoder i beboelsesejendomme på henholdsvis Eversvej og Vodroffsvej.

Den 27. marts blev der igen affyret skud, denne gang i Husum. Her blev en 22-årig mand såret, men slap med livet i behold.

Få timer senere blev en 24-årig mand påkørt på et stisystem ved Vestvolden i Husum. Han blev senere fundet død af sine kvæstelser i en lejlighed på Tinghøjvej i Søborg.

I den sag anholdt politiet en yngre mand, der blev sigtet for drab. En dommer fandt mistanken begrundet og besluttede at varetægtsfængsle ham.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.