Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

George Floyd bliver mindet i Minneapolis og begravet i Texas

Bokselegenden Floyd Mayweather vil betale for begravelsen af den sorte mand, der døde i politiets varetægt.

Bokselegenden Floyd Mayweather vil betale for begravelsen af den sorte mand, der døde i politiets varetægt.
George Floyd skal begraves 9. juni i Houston i Texas, hvor han voksede op. Billedet viser betjente fra politistyrken i Houston foran byens rådhus mandag.
Bokselegenden Floyd Mayweather vil betale for begravelsen af den sorte mand, der døde i politiets varetægt.
George Floyd skal begraves 9. juni i Houston i Texas, hvor han voksede op. Billedet viser betjente fra politistyrken i Houston foran byens rådhus mandag. Callaghan O''hare/Reuters
Bokselegenden Floyd Mayweather vil betale for begravelsen af den sorte mand, der døde i politiets varetægt.
FILE PHOTO: WBC welterweight champion Floyd Mayweather Jr. of the U.S. works on his timing with his uncle and trainer Roger Mayweather at the Mayweather Boxing Club in Las Vegas, Nevada Den tidligere mangedobbelte verdensmester i boksning Floyd Mayweather Jr. (til venstre) vil betale for begravelsen af George Floyd, som døde efter en brutal anholdelse i Minneapolis den 25. maj. Steve Marcus/Reuters

MINNEAPOLIS: George Floyd, den sorte amerikaner som døde i politiets varetægt 25. maj, skal begraves 9. juni i Houston i delstaten Texas. Det oplyser den afdødes families advokat på et pressemøde mandag.

Torsdag i denne uge vil der i Minneapolis desuden blive holdt en mindehøjtidelighed for den 46-årige Floyd, der døde, efter at en politimand i byen knælede på hans hals i flere minutter under en anholdelse.

- I Minneapolis vil der være en mindehøjtidelighed torsdag. Desuden vil der lørdag blive holdt en mindegudstjeneste i North Carolina, hvor han blev født, siger Ben Crump, der er advokat for Floyds familie.

- Og tirsdag 9. juni vil begravelsen finde sted i Houston, Texas, klokken 11, meddeler advokaten på et pressemøde i Minneapolis.

Den tidligere mangedobbelte verdensmester i boksning Floyd Mayweather vil betale for begravelsen i Houston, hvor George Floyd tilbragte sine ungdomsår.

Det oplyser Leonard Ellerbe, der er direktør for Mayweather Promotions, til tv-kanalen ESPN.

Han tilføjer, at Floyds familie har accepteret Mayweathers tilbud om at tage sig af udgifterne i forbindelse med begravelsen.

Anholdelsen af Floyd den 25. maj blev optaget af et øjenvidne på en mobiltelefon og har udløst landsdækkende optøjer og protester mod politibrutalitet og -drab på sorte i USA.

Den pågældende betjent - Derek Chauvin - er sammen med tre kolleger blev afskediget.

Desuden er Chauvin sigtet for, hvad der i amerikansk lovgivning kaldes for drab af tredje grad. Det defineres som et drab, der er begået med den intention at skade et andet menneske, men ikke nødvendigvis at dræbe det.

En obduktion af Floyd viser, at han døde af kvælning.

I weekenden blev der protesteret i mere end 140 byer på tværs af USA. I flere tilfælde udviklede demonstrationerne sig voldeligt med smadrede butikker og ildspåsættelse.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.