Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Gaza bekræfter sit første coronadødsfald

En 77-årig coronasmittet kvinde er død i Gaza. Det er det tætbefolkede områdes første kendte coronadødsfald.

En 77-årig coronasmittet kvinde er død i Gaza. Det er det tætbefolkede områdes første kendte coronadødsfald.
Med behørig afstand mellem sig indtog palæstinensere i Gaza fredag aften iftar-måltidet, der afslutter den daglige faste under ramadanen. Hamas-bevægelsen, der kontrollerer Gaza, havde opstillet hundredvis af borde på et fodboldstadion i Gaza City.

GAZA CITY: Gazastriben har bekræftet sit første coronadødsfald. Sundhedsministeriet i den palæstinensiske enklave meddeler lørdag, at en 77-årig kvinde er død efter at være blevet smittet med coronavirus.

Hun rejste ind i Gazastriben fra egyptisk side for en måned siden og har været i karantæne siden da, oplyser ministeriet.

Kvinden døde på et hospital ved grænseovergangen Rafah, hvor hun var i isolation.

Gaza har på få dage oplevet en fordobling i antallet af smittetilfælde. Dog er det officielle tal på, hvor mange smittede der er blandt de to millioner indbyggere, meget lavt. Der er kun 55 bekræftede tilfælde i alt.

Alene torsdag blev 25 af disse tilfælde bekræftet.

Til sammenligning er der på Vestbredden 423 bekræftede tilfælde og to coronarelaterede dødsfald.

Det er særligt blandt indbyggere, der er rejst ind i Gaza fra Egypten, at der er konstateret smitte, siger sundhedsministeriet.

Gaza er underlagt en blokade fra israelsk side, hvilket betyder, at der også er mangel på udstyr og medicin på hospitalerne.

Grænserne mod både Egypten og Israel er lukket på grund af coronaudbruddet. Men i de seneste dage er 1500 palæstinensere, der har været strandet i Egypten, rejst ind i området.

Grænsen er nu lukket igen frem til i hvert fald midten af juni, siger en talsmand for sundhedsministeriet.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.