Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Gammelt tv-antennesignal bliver endeligt slukket

Ifølge kulturministeren er datoen for omlægningen af antennesignalet endelig og vil ikke blive udskudt igen.

Ifølge kulturministeren er datoen for omlægningen af antennesignalet endelig og vil ikke blive udskudt igen.
Kulturministeriet estimerede, at op mod 150.000 borgere kunne miste deres tv-signal, hvis signalet var blevet omlagt 31. marts.

KØBENHAVN: Fra 2. juni bliver der slukket for det gamle antennesignal DVB-T.

Det betyder, at de, som hidtil har set tv via dette signal, kan blive nødt til at anskaffe sig en tv-boks, et nyt tv eller en tredje løsning, som kan modtage DVB-T2 signalet.

Antennesignalet skulle omlægges til DVB-T2 signal 31. marts. Men datoen blev flyttet til 2. juni.

Kulturminister Joy Mogensen (S) slår fast i en skriftlig kommentar, at omlægningen ikke vil blive udskudt igen.

- Jeg har undersøgt muligheden for at udskyde omlægningen af tv-signalet yderligere, men det har desværre ikke været muligt at få en aftale med teleselskaberne herom.

- En yderligere udskydelse havde kun været muligt få uger, da vi er internationalt forpligtet til at afgive frekvenserne til mobilt bredbånd senest den 30. juni, skriver Joy Mogensen.

Kulturministeriet vurderede, at at op mod 150.000 borgere, herunder mange ældre, risikerede at miste deres tv-signal under coronakrisen, hvis omlægningen blev gennemført som planlagt.

- Jeg er glad for, at det i første omgang lykkedes at rykke signalændringen et par måneder, og i den bedste verden havde en signalændring ikke ligget i en tid med Covid-19, skriver Joy Mogensen i den skriftlige kommentar.

Tv-antennesignalet skal omlægges efter en politisk beslutning om at frigøre tv-frekvenser til mobilt bredbånd senest i midten af 2020.

700 MHz-båndet, som indtil nu har været brugt til tv-signal til antenner, blev solgt af staten ved auktion til en række teleoperatører med henblik på at bruge frekvenserne til mobilt bredbånd fra april.

Kulturministeriet blev dog enige med teleoperatørerne om at udskyde omlægningen fra 31. marts til 2. juni på grund af coronasituationen.

For at gøre de op mod 150.000 borgere opmærksomme på omlægningen af tv-signalet, har Kulturministeriet kørt en oplysningskampagne med blandt andet annoncer på nettet og i printmedier.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.