Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Fremadstormende skuespiller: Jeg er andet end ham den store jyde

Med "Rita" fik 29-årige Ari Alexander mulighed for at vise helt nye sider af sit skuespil.

Med "Rita" fik 29-årige Ari Alexander mulighed for at vise helt nye sider af sit skuespil.
Ari Alexander spiller landmanden Ole, der forelsker sig i Ritas yngste søn, i den femte og allersidste sæson af TV2-serien "Rita".

KØBENHAVN: Den femte og definitivt sidste sæson af TV2-serien "Rita" ruller over skærmen disse uger, og her er seerne blevet introduceret til en ny karakter: landmanden Ole, der forelsker sig i Ritas yngste søn, Jeppe.

Ole spilles af den 29-årige skuespilkomet Ari Alexander, og det er en rolle, der står i skarp kontrast til mange af de karakterer, han tidligere har portrætteret.

Faktisk spillede den unge skuespiller i begyndelsen af sin karriere ofte den samme slags rolle, selv om han selv mente, at han kunne meget mere.

Men nu synes han endelig, at han er brudt gennem glasloftet og får tilbudt roller, som stikker i helt nye og anderledes retninger.

- Ole er en meget blødere og mere nuanceret karakter. Jeg er glad for de mindre roller, jeg har spillet tidligere, men farvepaletten er bare større hos ham.

- Jeg er så taknemmelig for at få lov til at lave nogle større ting. Der er nogen, der har troet på, at jeg kan levere, og det er vildt fedt, siger Ari Alexander, der også fremhæver sine roller i den kommende krimiserie "Alfa", filmen "Erna i krig" og ungdomsserien "Limboland".

Det er en frygt, Ari Alexander har haft, siden han begyndte at spille skuespil: At han hele sin karriere kun blev inviteret til at spille en bestemt type.

- Jeg var så bange for, at folk ville sætte mig i en kasse, og at jeg ville blive låst til at spille én rolle: ham den store jyde. Det var meget det, jeg kom til casting på i starten, fortæller han.

I 2015 studerede Ari Alexander skuespil på William Esper Studio i den amerikanske delstat New York. Samme år spillede han med i filmen "9. april" - med egne ord i rollen som "en stor jyde".

Senere medvirkede han i et hav af DR-serier som "Fred til lands", "Når støvet har lagt sig" og "Grænseland".

Som landmand lever hans karakter i "Rita" stadig op til en vis grad af jysk kliché. Men derfra stopper de stereotype træk, som mange af Ari Alexanders tidligere roller ifølge ham selv har haft.

Ole er kikset og sød, og så er han homoseksuel. Han tør ikke at springe ud, da han bor sammen med sin mormor - spillet af Lisbet Dahl - som på det punkt ikke er den mest rummelige.

Men Ole forelsker sig i Ritas yngste søn, Jeppe, og det er et tvist på rollen, som har været interessant at kaste sig ud i, fortæller Ari Alexander.

- Jeg syntes i forvejen, at jeg var i stand til at spille førsteelsker, men der er mange, der har en bestemt idé om, hvordan sådan nogle ser ud. Så det var dejligt endelig at kunne spille førsteelsker, siger han.

"Rita" og hans mange andre nylige roller har ført til en øget interesse for ham fra filmfolk i hele landet.

Men selv om "Rita" i snit bliver set af omkring 500.000 danskere, så oplever Ari Alexander ikke, at han bliver set som en kendis.

Det skyldes måske mest af alt, at han hverken har Facebook, Instagram, Snapchat eller noget som helst andet i den dur.

- Sms, opkald og e-mails. Det er det eneste, jeg har.

- Jeg har ingen sociale medier, så jeg mærker det ikke så meget. Jeg er kun en enkelt gang blevet stoppet på gaden i min hjemstavn i Haderslev. Men det er meget hyggeligt, siger han.

Ud over "Rita" er Ari Alexander senere på året også aktuel i Viaplay-komedieserien "Try Hard".

"Rita" kan ses mandag klokken 20 på TV2 og på TV2 Play. Foruden Ari Alexander medvirker Mille Dinesen i titelrollen, mens Lise Baastrup, Nikolaj Groth, Carsten Bjørnlund og Ellen Hillingsø indtager de bærende biroller.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.