Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Franskmænd nød sidste aften i Paris inden udgangsforbud

Fra midnat lørdag gælder et udgangsforbud i Paris og andre franske storbyer i en måned efter nye virusudbrud.

Fra midnat lørdag gælder et udgangsforbud i Paris og andre franske storbyer i en måned efter nye virusudbrud.
To unge franskmand tog på bar fredag aften, inden en natligt udgangsforbud blev indført i Paris ved midnat natten til lørdag.

PARIS: Et udgangsforbud i Frankrigs hovedstad, Paris, og andre store byer er ved midnat natten til lørdag trådt i kraft.

Udgangsforbuddet rammer omkring 20 millioner mennesker, der nu skal blive hjemme fra klokken 21 til klokken 06. Det svarer til cirka 30 procent af den franske befolkning.

Fredag aften var den sidste aften i en måned, hvor millioner af franskmænd kunne være ude efter klokken 21, og det var der flere, der udnyttede.

Stemningen i gaderne i Paris forud for udgangsforbuddet blev beskrevet som noget, der kunne minde om nytårsaften.

- Vi vil nyde denne aften så meget som muligt med besøg på både barer og restauranter og en lille tur på Champs-Élysées (gade i Paris, red.), siger den 19-årige Kurtys Magdelo, der var ude med sine venner.

Udgangsforbuddet blev annonceret tidligere på ugen af præsident Emmanuel Macron efter en stigning i antallet af coronatilfælde.

Brud på udgangsforbuddet vil medføre en bøde på 135 euro (1000 kroner).

Alle, der er ude i dette tidsrum, skal have en god grund til det, understregede præsidenten ved annonceringen.

Det er også slut med at gå på restaurant og besøge venner, sagde Macron.

- Vores mål er at nedbringe de private kontakter. Det er de farligste. Vi kommer for tæt på hinanden, sagde præsidenten onsdag.

Ideelt set bør man ikke være mere end seks mennesker omkring et bord, tilføjede han.

Fredag registrerede de franske sundhedsmyndigheder mere end 25.000 nye smittetilfælde efter torsdagens kedelig rekord på over 30.000 nye tilfælde.

De seneste 24 timer har 122 coronapatienter i landet mistet livet.

De nye smittetilfælde i storbyerne er steget hurtigt blandt de ældre borgere de seneste seks uger, har epidemiolog Sophie Vaux fra de franske sundhedsmyndigheder oplyst.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.