Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Fransk flygigant nedlægger 15.000 job under coronakrise

Coronaudbruddet har resulteret i den alvorligste krise, flybranchen nogensinde har set, lyder det fra Airbus.

Coronaudbruddet har resulteret i den alvorligste krise, flybranchen nogensinde har set, lyder det fra Airbus.
En Airbus A380 fra Air France holder sammen med tusindvis af andre fly stille på landjorden under coronakrisen, der har gjort ondt på hele flybranchen.

TOULOUSE/PARIS: Den franske flyproducent Airbus nedlægger omkring 15.000 stillinger på grund af coronakrisen.

Selskabet har tirsdag præsenteret spareplanen, der kommer til at koste omkring 5000 job i Frankrig, 5000 i Tyskland og resten i Spanien, Storbritannien og andre steder.

- Airbus står overfor den alvorligste krise, denne branche nogensinde har oplevet, siger selskabets direktør, Guillaume Faury, ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Han tilføjer, at 40 procent af selskabets normale aktivitet er forsvundet på grund af coronakrisen. Og det vil formentlig vare længe, før det er tilbage på et normalt niveau igen.

De statslige hjælpepakker har været med til at afbøde skaderne, siger direktøren. Men luftfartsindustrien er alligevel blevet ramt hårdt af, at størstedelen af alle fly i verden har holdt stille på landjorden.

Airbus forhandler nu med de ansattes fagforeninger om den store spareplan. Målet er at nå frem til en aftale i efteråret.

- Det bliver noget af en kamp for at redde arbejdspladser, siger Françoise Vallin fra fagforeningen CFE-CGC.

Airbus har på nuværende tidspunkt i alt 135.000 medarbejdere. Mange af dem er ældre medarbejdere, der var med til at udvikle selskabets A320-model.

Over en tredjedel - 37 procent - af de ansatte skal efter planen på pension i løbet af det kommende årti.

Airbus er langt fra det eneste store selskab, der mærker konsekvensen af coronanedlukningerne i både Europa og den øvrige verden.

Luftfartsselskabet Air France meddelte ifølge AFP tidligere tirsdag, at det skal skære 7500 i løbet af de næste to år.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.