Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Frankrig melder om over 1400 coronadødsfald på et døgn

Frankrig runder en kedelig milepæl med over 10.000 døde, siden coronavirus brød ud.

Frankrig runder en kedelig milepæl med over 10.000 døde, siden coronavirus brød ud.
Med maske for ansigtet besøgte den franske præsident, Emmanuel Macron, tirsdag et hospital i Pantin tæt på Paris.
Frankrig runder en kedelig milepæl med over 10.000 døde, siden coronavirus brød ud.
Med maske for ansigtet besøgte den franske præsident, Emmanuel Macron, tirsdag et hospital i Pantin tæt på Paris. Gonzalo Fuentes/Reuters
Frankrig runder en kedelig milepæl med over 10.000 døde, siden coronavirus brød ud.
En enlig motionsløber passerer tirsdag et par betjente til hest i en park i Paris, der stadig er under nedlukning på grund af coronavirusset. Gonzalo Fuentes/Reuters

PARIS: I Frankrig er der tirsdag registreret 1417 dødsfald blandt coronasmittede på landets hospitaler og plejehjem i løbet af et døgn.

Det er det hidtil højeste antal coronadødsfald, franske myndigheder har registreret på et døgn.

Af dem er 820 døde på plejehjem, mens 597 er døde på et hospital. Det meddeler chefen for den franske sundhedsstyrelse, Jerome Salomon, tirsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mandag var antallet af registrerede dødsfald oppe på 833. Af dem var 607 på hospitalerne.

I udbruddets første uger talte Frankrig kun dødsofrene på landets hospitaler med. Det er først for nylig, at man er begyndt også at tage dødsfald på plejehjemmene med i de samlede opgørelser. Og det har fået tallene til at stige markant.

Der kan være et vist efterslæb i tallene fra landets plejehjem.

Det samlede dødstal, siden coronavirusset brød ud i februar, er nu oppe over 10.300. Af dem er knap en tredjedel ældre, der er døde på landets plejehjem, skriver nyhedsbureauet AFP.

Antallet af coronasmittede patienter på de franske hospitaler er i det seneste døgn steget med knap 3800.

- Epidemien fortsætter sin udvikling, advarer Jerome Salomon på en pressekonference.

Lidt over 78.000 coronasyge mennesker er indlagt rundt om på landets hospitaler.

Af dem er 7131 alvorligt syge indlagt på intensivafdelinger. Der er dog kun registreret en mindre stigning på 59 patienter på landets intensivafdelinger siden tirsdag.

- Vi er endnu ikke på toppen, for hver aften er der flere indlagte patienter, og hver aften er der lidt flere patienter på intensivafdelingen, siger chefen for den franske sundhedsstyrelse.

- Så vi er stadig på epidemiens opadgående kurve, selv om den er bremset lidt op, siger Salomon ifølge nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.