Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Frankrig har knap 300 nye coronadødsfald på et døgn

Antallet af coronadødsfald i Frankrig er tæt på 2000, men kan stige markant, når tal fra plejehjem tælles med.

Antallet af coronadødsfald i Frankrig er tæt på 2000, men kan stige markant, når tal fra plejehjem tælles med.
En ansat på en klinik i Paris tester en patient for coronasmitte. Frankrig har forlænget den nedlukning, der har været i kraft i de seneste 10 dage, i et forsøg på at bremse smittespredningen.

PARIS: Frankrig har i det seneste døgn haft 299 dødsfald blandt patienter med coronavirus.

Det viser de seneste tal fra franske sundhedsmyndigheder fredag aften.

Det er et fald i forhold til dagen inden, hvor tallet var 365.

Med de seneste tal er Frankrig oppe på i alt 1995 dødsfald blandt coronasmittede patienter.

Det reelle antal er dog højere. Franske myndigheder tæller kun de personer, der er døde på landets hospitaler.

Franske myndigheder siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de snart vil kunne medtage tal fra landets plejehjem. Det ventes at medføre en markant stigning i det samlede antal omkomne som følge af coronasmitten.

Desuden er der bekræftet 3809 nye smittetilfælde i Frankrig i det seneste døgn. Det er omtrent det samme niveau som dagen inden.

I alt er 32.964 mennesker bekræftet smittet i Frankrig, oplyser direktøren i den franske sundhedsstyrelse, Jerome Salomon.

Det reelle antal smittede menes at være højere, idet franske myndigheder hidtil kun har testet patienter, der var i højrisikogrupperne.

Af de smittede er 3787 alvorligt syge og har behov for en respirator for at hjælpe dem med at trække vejret, siger Salomon. Det er en stigning på 12 procent i forhold til døgnet inden.

Det betyder, at knap halvdelen af de 8000 sengepladser med respirator, som Frankrig råder over, er i brug på nuværende tidspunkt.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.