Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Frankrig har det tredjehøjeste antal coronasmittede på en dag

Frankrig er onsdag tæt på at have 10.000 nye bekræftede coronatilfælde i løbet af et døgn. 46 er døde.

Frankrig er onsdag tæt på at have 10.000 nye bekræftede coronatilfælde i løbet af et døgn. 46 er døde.
Folk venter i kø for at blive testet for coronasmitte ved et testcenter i byen Venissieux tæt ved Lyon. For femte dag i træk melder Frankrig nu om gennemsnitligt over 8000 nye daglige smittetilfælde. (Arkivfoto)

PARIS: Franske sundhedsmyndigheder melder onsdag om 9784 bekræftede tilfælde af coronasmitte inden for det seneste døgn.

Det er det tredjehøjeste antal registrerede tilfælde på et enkelt døgn i Frankrig, siden coronaudbruddet begyndte tidligere på året.

46 smittede personer er døde i løbet af det seneste døgn.

Antallet af bekræftede smittetilfælde har været stigende i Frankrig i de seneste dage.

Det er femte dag i træk, at syvdagesgennemsnittet viser flere end 8000 nye smittetilfælde per dag.

Det kan imidlertid være misvisende at sammenligne tal fra forskellige perioder, fordi der kan være forskel på, hvor mange test der blev foretaget dengang og nu.

Men i flere lande i Europa er smittetallene generelt stigende efter at have været lave hen over sommeren.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarer onsdag om, at covid-19 - den sygdom, coronavirusset forårsager - spreder sig med foruroligende hast i nogle lande.

- Vi begynder at se bekymrende tendenser i nogle lande, siger Maria Van Kerkhove, der er en del af ledelsen i WHO's coronaindsats.

- Vi ser stigninger i indlæggelser på hospitaler og intensivafdelinger særligt i Spanien, Frankrig, Montenegro, Ukraine og nogle stater i USA, siger hun.

Van Kerkhove betegner disse stigninger som bekymrende, fordi den almindelige influenzasæson ikke er gået i gang endnu.

Hun peger også på, at der sker flere indlæggelser af coronapatienter i alderen 15-49 år i adskillige lande.

Siden begyndelsen af året er i alt 31.045 personer, som var smittet med coronavirus, døde i Frankrig. Næsten 405.000 mennesker er bekræftet smittet i alt.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.