Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Frankrig forlænger corona-nedlukning med to uger

Vi er i begyndelsen af epidemien, og der er ikke bedring i sundhedskrisen, siger fransk premierminister.

Vi er i begyndelsen af epidemien, og der er ikke bedring i sundhedskrisen, siger fransk premierminister.
En beboer går tur med sin hund ved den mennesketomme Saint Germain des Pres-plads i Paris fredag. Nedlukningen, der skal bremse coronasmitten, ventes forlænget med foreløbig to uger.

PARIS: Frankrig forlænger nedlukningen af landet som følge af coronaudbruddet med yderligere to uger til 15. april.

Det siger den franske premierminister, Édouard Philippe.

- Efter disse første 10 dages nedlukning er vi tydeligvis stadig kun i begyndelsen af epidemibølgen, siger han fredag efter et regeringsmøde.

- De samme regler, der på nuværende tidspunkt er i kraft, vil fortsat gælde.

Han tilføjer, at nedlukningen kan forlænges yderligere, hvis der er behov for det ud fra et sundhedsfagligt synspunkt.

Virusset har ifølge premierministeren "oversvømmet" det østlige Frankrig, som er den hårdest ramte region. Nu er det ved at brede sig til det nordlige Frankrig og området omkring hovedstaden, Paris.

På et enkelt døgn meldte Frankrig torsdag om 365 døde og over 2300 nye patienter, der blev indlagt på de franske hospitaler.

Militæret sendte fredag et fly til det østlige Frankrig for at evakuere seks patienter fra nogle af de hospitaler, der er mest belastet.

- Vi befinder os i en krise der vil vare ved og i en sundhedssituation, der ikke ser ud til at blive bedre inden for nærmeste fremtid, siger Édouard Philippe.

- Situationen bliver vanskelig i de kommende dage, tilføjer han.

Coronavirus har indtil videre krævet 1696 liv i Frankrig. Fredag aften ventes myndighederne at komme med den daglige opdatering på, hvor mange nye dødsfald og smittede, landet har registreret i det seneste døgn.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.