Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Formel 1-holdet McLaren rammes af store nedskæringer

Bilproducenten McLaren, som også driver Formel 1-hold, skærer 1200 stillinger fra på grund af coronapandemien.

Bilproducenten McLaren, som også driver Formel 1-hold, skærer 1200 stillinger fra på grund af coronapandemien.
Carlos Sainz i sin racer får færre folk rundt om sig på McLaren-holdet, når Formel 1-sæsonen på et tidspunkt kommer i gang efter coronapausen. 8Arkivfoto)

WOKING: Den økonomiske krise grundet coronapandemien har ramt bilmarkedet hårdt, og det får nu også konsekvenser for Formel 1-holdet McLaren.

McLaren vil skære 1200 stillinger fra i hele organisationen på grund af coronapandemiens konsekvenser. Det oplyser virksomheden i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi beklager dybt den påvirkning, som denne omstrukturering vil have på alle vores folk, men især dem hvis job kan blive påvirket, siger McLarens formand, Paul Walsh, som tilføjer.

- Nedskæringerne vil have en betydelig indflydelse på formen og størrelsen af vores Formel 1-hold, tilføjer han.

Ifølge britiske medier står 70 af Formel 1-holdets 800 stillinger til at blive sparet væk. Det har McLaren dog ikke selv bekræftet.

Ifølge Sky News svarer 1200 stillinger til lidt mere end en fjerdedel af alle stillinger hos bilproducenten.

Formel 1-sæsonen skulle have været startet i marts. Men den er endnu ikke kommet i gang på grund af coronakrisen.

Det har kostet holdene mange penge, og McLarens Formel 1-hold har altså heller ikke kunnet bidrage med de penge, sæsonerne normalt genererer.

Holdet har i flere år været i sportslig krise, og de store resultater ligger efterhånden en del år tilbage. De seneste år har skuffelserne nærmest stået i kø.

Afstanden op til topteams som Mercedes, Ferrari og Red Bull er enorm, og McLaren har været blandt fortalerne for at indføre budgetloft i sporten for at skabe en mere lige konkurrence.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.