Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Formel 1-boss: Corona i feltet fører ikke til aflysning

Skulle en Formel 1-kører blive coronasmittet, vil det ifølge Chase Carey ikke føre til grandprix-aflysning.

Skulle en Formel 1-kører blive coronasmittet, vil det ifølge Chase Carey ikke føre til grandprix-aflysning.
Bliver en kører smittet med corona, må holdet skifte køreren ud med en anden, siger Chase Carey. (Arkivfoto)

LONDON: Tirsdag blev de første otte grandprixer bekræftet i den udsatte Formel 1-sæson, og det vil der ikke blive lavet om på, selv om feltet skulle blive ramt af coronasmitte.

Det fastslår Chase Carey, direktør for selskabet bag Formel 1.

- En person, der bliver konstateret smittet, vil ikke føre til aflysning. Vi opfordrer holdene til at have procedurer på plads, så en person kan komme i karantæne på hotel og blive erstattet med en anden, siger Chase Carey til Formel 1's hjemmeside.

- Et hold kan ikke få et løb aflyst. Hvis en kører er smittet, har holdene reserver til rådighed, tilføjer han.

Op til sæsonens første grandprix i Melbourne 15. marts blev en medarbejder fra McLaren smittet med corona, og holdet trak sig. Kort efter blev løbet dog alligevel aflyst.

Nu er der dog udsigt til, at sæsonen endelig kan begynde.

De to første grandprixer bliver begge kørt i Østrig henholdsvis 5. og 12. juli, og derefter fortsætter man i Ungarn 19. juli.

Derefter køres der på ny to gange samme sted. Silverstone i England bliver vært både 2. og 9. august.

16. august lægger Spanien bane til det sjette grandprix. De efterfølgende skal køres på Spa i Belgien 30. august og på Monza i Italien 6. september.

Alle disse grandprixer vil blive afviklet uden tilskuere.

Der vil blive annonceret flere grandprixer i de kommende uger, skriver Formel 1 på Twitter.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.