Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Første dom på vej: Biludlejer erkender snyd med coronahjælp

En 29-årig virksomhedsejer erkender, at han søgte lønkompensation under coronakrisen til opdigtede ansatte.

En 29-årig virksomhedsejer erkender, at han søgte lønkompensation under coronakrisen til opdigtede ansatte.
Københavns Byret ventes onsdag den 19. august at afsige dom i en tilståelssag om snyd med lønkompensation. Det bliver den første dom af sin art. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Flere virksomhedsejere og direktører har de seneste måneder været i politiets søgelys og er blevet sigtet for at have forsøgt at snyde sig til økonomisk støtte i forbindelse med coronaudbruddet.

Endnu er ingen dømt. Men den første dom er lige på trapperne.

Torsdag formiddag blev ejeren af en varevognsudlejning - en 29-årig mand - stillet for en dommer i Københavns Byret.

Han er sigtet for at have søgt lønkompensation til fem ansatte. Ansøgningerne kunne have udløst 427.500 kroner til virksomheden.

Problemet er bare, at de påståede medarbejdere slet ikke var ansat - og dermed var virksomheden ikke berettiget til kompensationen.

Biludlejeren erkender, at han har begået bedrageri, hvorfor sagen er rejst som en tilståelsessag, fortæller anklager Camilla Helbo fra Københavns Politi.

Det betyder, at sagen afgøres langt hurtigere end retssager, hvor den anklagede nægter sig skyldig. Her kan politiets efterforskning og det juridiske arbejde trække ud i mange måneder.

Dommen afsiges onsdag den 19. august - to måneder efter, at den anklagede blev anholdt og varetægtsfængslet.

Retsmødet torsdag formiddag blev holdt for lukkede døre i retssal 2 i Københavns Byret. Det er derfor uvist, hvad den sigtede forklarede bag de monstrøse, gråmalede trædøre.

Anklager Camilla Helbo ønsker af samme grund ikke at fortælle, hvilken straf hun mener, at forbrydelsen skal koste.

Men netop fordi bedrageriet blev begået i forbindelse med coronaudbruddet, kan det føre til en straf, der er langt strengere end under normale omstændigheder.

- Der bliver lagt op til en skærpet straf fra lovgivers side, påpeger Camilla Helbo efter retsmødet.

I begyndelsen af april vedtog et flertal i Folketinget, at straffen skal kunne hæves til det firedobbelte, hvis virksomheder snyder med de hjælpepakker, der blev indført på grund af coronakrisen.

Lønkompensation var ét af de tilbud, der skulle afbøde de negative konsekvenser, som coronakrisen har haft for mange firmaer.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.