Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Fødevarestyrelsen finder corona på tredje minkfarm

Mere end halvdelen af minkene er smittet med corona hos endnu en nordjysk minkbesætning, der aflives fredag.

Mere end halvdelen af minkene er smittet med corona hos endnu en nordjysk minkbesætning, der aflives fredag.
5000 mink skal aflives fredag efter coronafund på farm. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Fødevarestyrelsen har fundet coronavirus hos mere end halvdelen af minkene i endnu en nordjysk minkbesætning beliggende i Hjørring Kommune.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Det er tredje gang, at Fødevarestyrelsen konstaterer smitte med coronavirus hos en minkbesætning i Nordjylland.

Fødevarestyrelsen oplyser, at minkfarmen ligger i et lokalområde, hvor befolkningen har været ramt af en "virusstamme".

Virusudbruddet har allerede ført til aflivningen af de to andre minkbesætninger, der tidligere er fundet.

Også den tredje minkbesætning skal aflives. Det forventes at ske fredag. I alt 5000 mink skal lade livet. De bliver gasset med kulilte, hvorefter de bliver kørt til destruktion.

Det hele sker under kraftig hensyntagen til, at coronavirus ikke spreder sig, siger Nikolas Hove, beredskabschef hos Fødevarestyrelsen. Han forsikrer beboere i området om, at de kan føle sig trygge.

- For at det (smitte fra mink til menneske, red.) kan ske, skal man være i nærkontakt med en smittet mink i over et kvarter. Det er man jo ikke normalt. Risikoen er meget lille, og der er mange foranstaltninger på farmene, der gør, at minkene ikke kan slippe ud, siger han.

Fødevarestyrelsen har været i gang med en national screening for coronavirus på 120 minkfarme. Ingen af de tre besætninger indgår dog i screeningen.

Grunden til, at der er blevet foretaget en nærmere undersøgelse af farmen, var, fordi mennesker med relation til farmen havde fortalt Fødevarestyrelsen, at de var smittet med coronavirus.

Udbruddene på de nordjyske minkfarme startede i midten af juni, hvor det første smitteudbrud med coronavirus blev konstateret.

Kort tid efter blev der konstateret smitte på endnu en farm, og efter det udbrud blev det besluttet at sætte gang i en screening af minkfarme.

Minkbranchen er en milliardforretning i Danmark med over fem milliarder kroner i årlig omsætning ifølge Danske Minkavlere. Det er dog en halvering af branchens omsætning fra fire år tidligere.

Minkavlere har luftet bekymring for, at coronakrisen kommer til at gøre ondt værre for branchen.

Smitte blandt mink er også set i andre lande, blandt andet i Holland.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.