Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

FN-prognose: 2020 forventes at blive skrækår for turismen

Globalt set har turismesektoren udsigt til et fald, som FN's agentur for turisme ikke har set siden 1950'erne.

Globalt set har turismesektoren udsigt til et fald, som FN's agentur for turisme ikke har set siden 1950'erne.
Tomme strande i Grækenland og resten af verden bliver ifølge FN's agentur for turisme et kendetegn for 2020. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Turisme på tværs af landegrænser står til et fald på 70 procent i år, lyder det i en FN-prognose, som den tyske erhvervsavis Handelsblatt har fået lov at se.

Et fald på 70 procent vil i så fald være den største nedtur, siden man i 1950'erne begyndte at måle.

Det er FN's turistagentur, UNWTO, der har lavet prognosen.

Agenturets generalsekretær, Zurab Pololikashvili, siger til Handelsblatt, at prognosen blandt andet bygger på en antagelse af, at verdens lande gradvist åbner deres grænser fra august.

I Europa sker genåbningerne af grænserne ujævnt på tværs af kontinentet. I Italien åbner grænserne for turister 3. juni. Grækenland åbner for turister 15. juni. I Spanien bliver grænserne åbnet 1. juli.

Frankrig kommer med en revurdering 15. juni, men det vides ikke, hvornår landets grænser åbner.

Det danske Udenrigsministeriums Borgerservice fraråder indtil videre alle rejser til alle lande i verden. Men fredag kommer en opdatering på situationen omkring Danmarks grænser og rejsevejledning.

Landene har lukket deres grænser for ikke at importere smittetilfælde med coronavirus.

I Danmark kommer en række erhvervsdrivende også til at mærke faldet i turisme ifølge Dansk Industris chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Sune K. Jensen.

- Prognosen fra UNWTO viser med al tydelighed, hvor alvorlig en langvarig lukning af grænserne er – og ikke kun for turisterhvervet, men for en lang række af lokale virksomheder som købmanden, cykeludlejeren og museet, som normalt nyder godt af de udenlandske gæsters besøg, siger han.

Når turister ikke rejser ud for at bruge deres feriekroner, kan de i stedet spendere dem i deres hjemland. For Danmark er det regnestykke dog et minus.

Ifølge Dansk Industris tal brugte danske turister i udlandet 26,5 milliarder kroner i 2019. Modsat brugte udenlandske turister næsten 40 milliarder kroner i Danmark.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.