Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

FN og Storbritannien indkalder til klimamøde

Fem år efter Parisaftalen og et år inden næste COP-møde er der brug for højere ambitioner på klimaområdet.

Fem år efter Parisaftalen og et år inden næste COP-møde er der brug for højere ambitioner på klimaområdet.
Vindmøller i Guanting udenfor den kinesiske hovedstad, Beijing. Kinas præsident, Xi Jinping, har lovet, at Kina vil knække udledningskurven senest i 2030 og være CO2-neutral i 2060.

NEW YORK: FN og Storbritannien vil sammen være værter for et globalt klimatopmøde den 12. december.

Det meddeler FN's generalsekretær, António Guterres, onsdag.

- Klimakrisen er fuldt ud over os, og vi har ingen tid at spilde. Svaret på vores eksistentielle krise er hurtig, beslutsom, forbedret handling og solidaritet blandt landene, siger Guterres.

Klimamødet i Storbritannien finder sted, fem år efter at Parisaftalen blev indgået.

Verden er langt fra at opfylde målet om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader inden udgangen på dette århundrede.

Det er ifølge klimaforskere afgørende for at forhindre, at vi får en klimakatastrofe, der vil gøre store dele af kloden ubeboelig.

Klimatopmødet, der skal finde sted i Storbritannien i december, skal derfor samle verdens ledere om at sikre "langt større handling og ambitioner på klimaområdet," lyder det i meddelelsen.

Ifølge FN opfordres verdens lande til at fremlægge mere ambitiøse klimaplaner.

Kina - verdens største udleder af klimaskadelig CO2 - meddelte tirsdag, at landet vil skærpe sine klimamål og være CO2-neutral inden 2060.

Det sagde den kinesiske præsident, Xi Jinping, i en videotale i forbindelse med FN's Generalforsamling.

Han lovede, at landets udledning af CO2 skal toppe "inden 2030". Tidligere var målet, at det skulle ske "omkring 2030".

Samtidig opfordrede han alle lande til at jagte en "grøn genopretning af verdensøkonomien" efter coronakrisen.

Mødet i Storbritannien i december skal ses som en optakt til det store COP-møde, der holdes i Glasgow i Skotland næste år.

Coronaudbruddet har ført til, at COP26, der efter planen skulle være holdt i Glasgow i november, er blevet udskudt til november 2021.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.