Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Florida og Texas sætter smitterekord midt i fejring

På 24 timer har Florida testet næsten lige så mange positive, som da det var værst i New York i april.

På 24 timer har Florida testet næsten lige så mange positive, som da det var værst i New York i april.
Trods det store antal smittede flokkes borgere i delstaten Florida til stranden på uafhængighedsdagen, 4. juli. Her ved Clearwater Beach.

TALLAHASSEE: Midt i fejringen af uafhængighedsdagen sætter de to amerikanske delstater Florida og Texas nye dystre rekorder for flest smittede med coronavirus på et døgn.

Lørdag morgen lokal tid meldte de to delstatsmyndigheder om henholdsvis 11.458 og 8258 nye smittetilfælde over de seneste 24 timer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De 11.458 er det højeste, Florida har målt på 24 timer. Ifølge det amerikanske medie NBC News er det kun 126 tilfælde fra den hårdt ramte delstat New Yorks højeste antal, som blev målt i april.

New Yorks 11.571 smittede er ifølge NBC News det hidtil højeste antal for en delstat i USA.

Floridas antal smittede er samtidig højere end, hvad noget europæisk land har målt på 24 timer, skriver Reuters.

Det højere antal smittede skyldes ikke flere test. En analyse fra Reuters viser, at procentdelen af positive test er steget til 14,8 procent over de seneste to uger fra 8,3 procent i de to uger før.

Ud over de to delstater registrerede North Carolina, South Carolina, Tennessee, Alaska, Missouri, Idaho og Alabama alle hidtil flest smittede på 24 timer fredag.

USA er det land med flest smittede på verdensplan med 2,83 millioner smittetilfælde, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University. Heraf er knap 895.000 raskmeldte.

Landet er dog kun nummer 12 på listen over lande med flest smittetilfælde per indbygger, viser en opgørelse fra worldometers.info. Her har Qatar flest.

Danmark har til sammenligning registreret 12.832 smittetilfælde, og lørdag steg antallet med 17.

På verdensplan er over 528.000 døde med virusset.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.