Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Flere partier aflyser årets landsmøde grundet corona

De Konservative og Venstre arbejder på at gennemføre dele af landsmøderne digitalt, oplyser partierne.

De Konservative og Venstre arbejder på at gennemføre dele af landsmøderne digitalt, oplyser partierne.
Det var til Venstres landsmøde sidste år, at Lars Løkke Rasmussen officielt gik af som formand for partiet, og Jakob Ellemann-Jensen blev valgt som hans efterfølger. I år er Venstres fysiske landsmøde aflyst på grund af coronakrisen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Venstre og De Konservative aflyser deres fysiske landsmøder i efteråret, mens Socialdemokratiet udskyder sit landsmøde til et senere tidspunkt.

Det oplyser de tre partier til Ritzau.

Aflysningerne skyldes den stigende udvikling i smitte med coronavirus, som har medført restriktioner og ændrede rejsevejledninger.

Partiernes landsmøder skulle efter planen være afholdt i september og oktober.

Landsmøder afholdes typisk en gang om året. Her samles partimedlemmerne for at vælge en hovedbestyrelse og diskutere de overordnede politiske linjer. Det er også her, man vælger eller genvælger en formand.

Ifølge Socialdemokratiet udskydes landsmødet, fordi statsminister Mette Frederiksen (S) dagen inden partiets stormøde kommer hjem fra et topmøde i Bruxelles.

På grund af Danmarks rejsevejledninger for erhvervsrejser til Belgien skal statsministeren isoleres og testes for coronavirus og kan dermed ikke være fysisk til stede.

Socialdemokratiets og De Konservatives landsmøde var begge planlagt til den 26. september i henholdsvis Aalborg og Herning.

Ifølge Socialdemokratiet er der ikke sat dato for, hvornår et nyt stormøde afholdes.

De Konservative har i modsætning til regeringspartiet besluttet, at partiets landsmøde stadig afholdes den pågældende dato, men at det kommer til at foregå online.

- Vi var sådan set forberedt på at kunne afholde landsrådet også med et stort antal mennesker - op mod 500 med opdeling og så videre.

- Men vi føler ikke, at det ville være passende nu, hvor vi har en regering, der siger, at vi skal aflyse bryllupper og skære ned på konfirmationer og private begivenheder, siger politisk ordfører Marcus Knuth (K).

Venstres landsmøde skulle være afholdt 3. oktober ligeledes i Herning.

Det er imidlertid blevet ændret på grund af den nuværende situation med corona. Men medlemmerne skal helst ikke snydes for en tale fra formand Jakob Ellemann-Jensen, siger politisk ordfører Sophie Løhde (V).

- Lige nu kigger vi på muligheden for, at Ellemann på en anden måde kan holde en tale til medlemmerne, siger hun.

Det er allerede besluttet, at Venstres landsmøde ikke vil blive forsøgt flyttet, og at man derfor ser frem mod næste landsmøde i 2021, skriver Venstres partisekretær Christian Hüttemeier i en mail til Venstres medlemmer.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.