Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Flere butikker melder allerede udsolgt af mundbind: Så meget er prisen steget

Søgningerne på mundbind mindede om en travl julehandelsdag, lyder det fra Pricerunner.

Søgningerne på mundbind mindede om en travl julehandelsdag, lyder det fra Pricerunner.
Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at bruge mundbind har skabt en kolossal efterspørgsel på dem (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Efterspørgslen på mundbind er steget eksplosivt, siden Sundhedsstyrelsen fredag anbefalede, at man blandt andet bruger dem, hvis man skal med offentlig transport i myldretiden.

Søgninger på PriceRunner, hvor man kan sammenligne priser, på mundbind blev fredag fordoblet i forhold til torsdag. Det skriver tjenesten i en pressemeddelelse.

Fredag søgte mange på kort tid efter mundbindene i danske onlinebutikker. Det fik søgningerne til at minde om en travl julehandelsdag.

Mobiltelefoner og tv, som normalt er de mest populære produkter, blev overgået af de mest populære produkter af mundbind.

- Vi vidste selvfølgelig godt, at der ville komme en effekt og en stigning, men vi er meget overraskede over, hvor voldsom stigningen har været, siger Martin Andersen, direktør i PriceRunner.

Danskernes søgninger i juli var 139 procent højere end i april. Her var efterspørgslen på mundbind hidtil størst, lyder det i meddelelsen.

Derudover er efterspørgslen så kolossal, at mange butikker allerede melder udsolgt, siger direktøren. Efterspørgslen har samtidig presset priserne på mundbind op - de er i gennemsnit steget 27 procent den seneste måned.

PriceRunner forventer, at den store efterspørgsel på mundbind vil fortsætte.

Samtidig er det sandsynligt, at man vil se en mere end en fordobling i løbet af den kommende tid, skriver tjenesten.

- Den (efterspørgslen, red.) kommer fortsat til at stige i hvert fald igennem weekendenden og i løbet af i næste uge, og det kommer nok til at fortsætte de næste par uger, siger Martin Andersen.

Primært er det de klassiske kirurgiske mundbind og de nye og mere modeagtige mundbind, som er de mest populære.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.