Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Flere politifolk såret af skud under optrappet uro i USA

Under optøjer i St. Louis er fire politifolk blevet ramt af skud. Politimand meldes også skudt i Las Vegas.

Under optøjer i St. Louis er fire politifolk blevet ramt af skud. Politimand meldes også skudt i Las Vegas.

ST. LOUIS: Politiet i St. Louis i den amerikanske delstat Missouri oplyser, at fire politibetjente er blevet ramt af skud ved en skudveksling under igangværende sammenstød mellem politi og demonstranter.

- De sårede politifolk menes at være uden for livsfare. De er alle transporteret til et lokalt hospital, siger talsmænd for politiet til flere medier i Missouri.

Både St. Louis Post-Dispatch og tv-kanalen KMOV Channel 4 rapporterer, at skyderiet skete sent mandag aften lokal tid tæt ved politiets hovedkvarter i St. Louis.

Gadekampe mellem politi og demonstranter er fortsat i gang natten til tirsdag lokal tid i storbyen.

- De fire politifolk er ved bevidsthed, og deres kvæstelser menes ikke at være livstruede, skriver The Post-Dispatch.

Mange butikker i St. Louis er blevet plyndret under urolighederne. En demonstrant har også kastet påsat en brand ved at kaste fyrværkeri ind i en 7-Eleven-butik.

Der har de seneste syv dage været voldsomme uroligheder og demonstrationer flere steder i USA i kølvandet på George Floyds død.

46-årige George Floyd var en sort mand, der mistede livet i forbindelse med en anholdelse i byen Minneapolis i sidste uge.

I spillebyen Las Vegas i Nevada rapporterer lokale medier tirsdag, at en politimand også her er blevet ramt af skud. Nyhedsbureauet AP bekræfter, at en politimand i Las Vegas er blevet ramt af skud, men at hans tilstand er ukendt.

Det lokale medie 8 News Now skriver ifølge Ekstra Bladet, at politimanden er blevet dræbt af et skud i hovedet.

Demonstrationerne har også bredt sig til Washington D.C. Her har præsident Donald Trump forstærket mange demonstranters vrede, da han poserede for fotograder med Biblen i hånden foran en historisk kirke tæt ved Det Hvide Hus.

Det skete, efter at politiet havde anvendt tåregas og gummikugler mod demonstranter for at bane vej for præsidenten på hans vej til kirken.

Mindst 5600 demonstranter er blevet anholdt på tværs af USA, siden protester mod George Floyds død brød ud i sidste uge.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.