Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

FCN-træner: De unge kan læne sig op ad Johan Djourou

Johan Djourou er ifølge FCN-træner Flemming Petersen allerede en støtte for flere af klubbens unge spillere.

Johan Djourou er ifølge FCN-træner Flemming Petersen allerede en støtte for flere af klubbens unge spillere.
Johan Djourou (i midten) fik debut for FC Nordsjælland i Superligaen mandag aften.

FARUM: FC Nordsjælland gav mandag aften debut i Superligaen til forsvarsspilleren Johan Djourou, der har erfaring fra store klubber som Arsenal, Hannover 96 og Hamburger SV.

I september tilknyttede Farum-klubben også en ny træner til holdet i form Michael Essien, der har erfaring fra Chelsea, Real Madrid og AC Milan.

Det giver en enorm mængde erfaring, i forhold til hvad man normalt ser i den bedste danske fodboldrække, og FCN-træner Flemming Pedersen har da også nemt ved at forklare, hvad Essien og Djourou giver klubbens øvrige spillere.

- Det giver dem en masse. Det er nogle, du kan læne dig op ad. Essien har eksempelvis taget Magnus Kofod lidt ind under sig. Det er jo her, at Essien har så mange små råd at give, til hvordan man bruger sin krop, når man ikke er så stor en spiller. Der er han jo lidt en mentor.

- Djourou er en anden type, der virkelig omfavner alle og tager ansvar. Det kan man også mærke i løbet af ugen, hvor anførergruppen kommer og siger, at de gerne vil have han starter, siger FCN-træneren.

Anførergruppen kan Djourou allerede blive en del af efter bare to uger i klubben, fortæller Flemming Pedersen.

Det var da også den form for ansvar og lederrolle, som tiltalte schweizeren, da han valgte FCN som sin nye klub.

- Det er en del af min opgave ved at være her, at jeg skal dele ud af min erfaring. Jeg kunne have taget mange steder hen, men nogle gange i livet kommer der muligheder, hvor det føles som det rigtige sted at være, og det følte jeg her.

- Vi har en masse unge fyre, og de får også mig til at føle mig yngre, siger Johan Djourou.

På banen leverede han også en god præstation mod Randers, selv om han endnu ikke er i topform.

- Han kan godt blive en af ligaens bedste stoppere, når han er i form. Han er jo meget markant. Randers er vant til at spille i luften, men der var ikke meget at komme efter for dem i dag.

- Der har han jo fra Premier League og Bundesligaen erfaring fra meget mere kropsstærke spillere, end vi har i Superligaen, siger Flemming Pedersen.

FCN vandt kampen 1-0 over Randers FC på et mål af Jonathan Amon.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.