Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

FCK får undskyldning fra minister efter verbalt angreb

Mattias Tesfaye har sent mandag aften undskyldt, efter at ministeren luftede en holdning til to FCK-spillere.

Mattias Tesfaye har sent mandag aften undskyldt, efter at ministeren luftede en holdning til to FCK-spillere.
Mattias Tesfaye (S) har fjernede sit tweet, men FCK krævede alligevel en officiel undskyldning. Den fik fodboldklubben sent mandag aften. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: FC København bad tidligere mandag udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) om en undskyldning, efter at politikeren havde luftet en nedladende kommentar på Twitter. Og den er han nu kommet med.

Få timer forud for mandagens opgør mod Manchester United i Europa League skrev Tesfaye ifølge FCK følgende på Twitter:

- FCK-United? Jeg kunne aldrig drømme om at håbe de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem håber jeg mest på taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck.

Kommentaren henviste formentlig til de to FCK-spillere Jens Stage og Kamil Wilczek.

De to spillere har hver især været klubikoner i henholdsvis AGF og Brøndby, som er to af FCK's konkurrenter i Superligaen.

Sent mandag aften var Mattias Tesfaye så på Twitter igen med en undskyldning. Den lyder såleledes:

- Undskyld! For mig er fodbold sjov og ballade og drilleri mellem klubberne. Men jeg blev gjort opmærksom på, at mit tweet blev læst i forlængelse af nogle vanvittige trusler mod spillerne. Og så er det ikke sjovt længere. Alt det bedste til Stage og Kamil.

Tesfaye havde forinden slettet sit første tweet, men fodboldklubben krævede stadig en undskyldning af politikeren.

- Én ting er, at der kan være en hård tone mellem fans, men at en minister bruger en sådan tone, finder vi helt uforståeligt og uacceptabelt, lød det på klubbens hjemmeside.

- Det er forkert over for spillerne, men det er det i høj grad også over for spillernes familier, der i forvejen har måttet stå model til meget. Derfor forventer vi naturligvis en lige så officiel undskyldning fra ministeren, som hans angreb var det.

FCK fandt det desuden besynderligt, at en dansk minister ikke ønsker klubben det bedste, da FCK beskæftiger hundredvis af mennesker.

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, fik Tesfayes første tweet læst op på pressemødet efter FCK's 0-1-nederlag til Manchester United. Nordmanden er ikke imponeret over politikerens brug af øgenavne om FCK-spillere.

- Når han vågner op i morgen, så vil han føle sig som Danmarks største fjols, siger Ståle Solbakken.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.