Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Fauci: Samlet nedlukning sætter Europa foran USA i pandemien

Toprådgiver Anthony Fauci forklarer forskellen på USA's og Europas coronasituation med tidlig nedlukning.

Toprådgiver Anthony Fauci forklarer forskellen på USA's og Europas coronasituation med tidlig nedlukning.
Toprådgiver Anthony Fauci mener, at de europæiske lande har reageret tidligere på coronapandemien end mange amerikanske delstater.

WASHINGTON D.C.: USA's delstater er gået vidt forskelligt til værks i kampen mod coronavirus, mens de europæiske lande generelt har lukket tidligt ned for samfundene.

Det kan være forklaringen på, hvorfor Europa indtil videre har klaret sig bedre igennem coronapandemien end USA.

Det siger den amerikanske regerings øverste sundhedsrådgiver, Anthony Fauci, fredag ved en kongreshøring, skriver CNN.

- Når man ser på, hvad vi gjorde, selv om vi lukkede ned, og selv om det skabte en del besvær, så lukkede vi funktionelt kun omkring 50 procent af landet ned, siger Anthony Fauci ifølge CNN.

- Der er nogle delstater, der har klaret sig godt, og nogle, der ikke har. Jeg tror, at der var så forskellige reaktioner i de enkelte stater her i landet, at vi ikke havde et samlet svar, siger Fauci.

USA har siden pandemiens start registreret mere end 4,5 millioner smittetilfælde og 153.138 coronarelaterede dødsfald, viser tal fra Johns Hopkins University.

Efter et fald i foråret i antallet af nye smittede har landet de seneste mange uger registreret over 50.000 nye tilfælde af coronavirus om dagen. Enkelte dage er tallet steget til over 70.000.

Den amerikanske sundhedsmyndighed CDC har fredag offentliggjort en prognose, der anslår, at antallet af døde med coronavirus når op på 173.270 den 22. august.

Fredag meldte Verdenssundhedsorganisationen, WHO, om en rekordstor global stigning i nye tilfælde af smittede med covid-19. Stigningen lød på 292.527 nye smittede.

Den største stigning skete i USA, Brasilien, Indien og Sydafrika.

Globalt har over 677.000 coronapatienter mistet livet med yderligere 6812 dødsfald fredag.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.