Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Færøerne er ramt af nyt coronaudbrud: 41 tilfælde på tre dage

Siden april har Færøerne været så godt som fri for coronavirus. Men nu stiger smittetallet igen.

Siden april har Færøerne været så godt som fri for coronavirus. Men nu stiger smittetallet igen.
Politikerne på Færøerne har under coronakrisen valgt at holde landet langt mere åbent end i Danmark. Blandt andet har natklubber måttet holde åbent indtil klokken to om morgenen. (Arkivfoto)

THORSHAVN: Færøerne har registreret over 40 nye smittetilfælde med coronavirus på tre dage, efter at Færøerne siden april har været næsten fri for corona.

Det skriver Politiken.

Tirsdag blev to personer registreret smittede blandt øernes 51.000 indbyggere. Og onsdag steg antallet af nye smittetilfælde med 14.

Og fra onsdag til torsdag er antallet steget med yderligere 25.

Lars Fodgaard Møller, der er landslæge på Færøerne, er overrasket over udviklingen.

- Vi kan kun sige, at det kommer bag på os, at smittestigningen er så hurtig med så mange, der er testet positiv, siger han til Politiken.

- Det var forventet hele tiden, at vi ville komme til at se nogle små stigninger, som man kan inddæmme. Vi har jo ikke lukket landet, folk kan rejse frit hertil, der er bare en obligatorisk test, når man kommer ind i landet.

Politikerne på Færøerne har valgt at holde landet langt mere åbent end i Danmark. Blandt andet har natklubber måttet holde åbent indtil klokken to om morgenen.

Derudover har der ikke været grænser for, hvor mange mennesker der måtte være samlet et sted.

Derfor har Færøernes store årlige kultur- og sportsfestival, Olajfesten, været afholdt 28.-29. juli, hvor masser af mennesker var samlet.

Landslægen erkender over for Politiken, at festivalen har skabt en risiko for stor smittespredning.

Og derudover har mange private arrangementer også samlet flere hundrede mennesker, hvilket kan have skabt en risiko.

Den nye opblusning af coronavirus har fået de færøske politikere til at overveje at indføre nye tiltag.

Onsdag sagde Færøernes regeringsleder, lagmand Bárður á Steig Nielsen, at man dog også med eventuelle nye tiltag håber at kunne bevare det åbne samfund.

Færøerne har i alt registreret 266 smittetilfælde med coronavirus og hidtil ingen coronarelaterede dødsfald.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.