Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Europa runder en kvart million coronadødsfald

Siden begyndelsen af året har Europa mistet 250.000 covid 19-syge mennesker. Antal nye smittetilfælde stiger.

Siden begyndelsen af året har Europa mistet 250.000 covid 19-syge mennesker. Antal nye smittetilfælde stiger.
Der er langt mellem kunderne på Roms restauranter. I den italienske hovedstad er det ventet, at der vil blive indført nye restriktioner for at begrænse udbredelse af coronasmitte og forhindre dødstallet i at stige. Da virusset raserede i Italien i foråret, lød det daglige dødstal på helt op mod 900.

KØBENHAVN: Antallet af dødsfald blandt coronasmittede i Europa har søndag rundet 250.000, viser en optælling baseret på tal fra de enkelte lande.

Den kedelige milepæl blev rundet, samtidig med at flere lande melder om stigende antal coronasmittede.

I løbet af de seneste syv dage har Europa samlet set meldt om 8342 dødsfald blandt de smittede. Det er det højeste ugentlige tal siden midten af maj.

Rundt om i Europa har regeringerne genindført - eller overvejer at genindføre - nogle af de restriktioner, der tidligere på året blev sat i værk for at bremse smittespredningen.

Det gælder blandt andet i Italien, hvor der er registreret 11.705 nye tilfælde af coronasmitte i løbet af de seneste 24 timer, meddeler landets sundhedsministerium. Det er det hidtil højeste.

Det er kun et døgn siden, at Italien sidst meldte om et rekordhøjt antal nye smittede, nemlig de 10.925 der var registreret lørdag.

Italiens regering ventes senere søndag at fremlægge nye restriktioner, der skal være med til at bremse smittespredningen.

Siden virusset nåede til Europa, har Italien registreret 36.543 dødsfald blandt landets coronasmittede.

Et enkelt land i Europa har dog i absolutte tal flere coronadødsfald end Italien. Det er Storbritannien, hvor der er registreret 43.646 dødsfald blandt de over 722.000 mennesker, der er blevet bekræftet smittet med coronavirus i landet.

Spanien er det tredjehårdest ramte land i Europa med 33.775 registrerede coronadødsfald.

Dernæst kommer Frankrig med 33.392 dødsfald og Rusland med 24.187.

Målt i forhold til antallet af indbyggere er det imidlertid et helt sjette land, der er hårdest ramt - nemlig Belgien, der har meldt om 904 coronadødsfald per million indbyggere.

Det er 19 dage siden, at den tæller, der registrerer antallet af døde coronasmittede på verdensplan, nåede op på en million.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.