Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

EU-topmøde udskydes på grund af coronasmittet vagt

Topmøde skal ifølge EU-præsidentens talsmand holdes en uge senere. Præsidenten skulle ikke være syg.

Topmøde skal ifølge EU-præsidentens talsmand holdes en uge senere. Præsidenten skulle ikke være syg.
En sikkerhedsvagt, som har været tæt på EU-præsident Charles Michel, er smittet med corona. Derfor udsættes et topmøde.

BRUXELLES: EU's stats- og regeringschefer skulle have holdt topmøde i Bruxelles i denne uge, men sådan bliver det ikke. Det udsættes en uge.

En sikkerhedsvagt, som EU-præsident Charles Michel har været tæt på, er smittet med coronavirus. Det har en test vist.

- Præsidenten bliver jævnligt testet, og resultatet var negativt i går. I respekt for belgiske regler er han i karantæne fra i dag, skriver talsmand Barend Leyts tirsdag på Twitter.

Topmødet er det første efter sommerferien, og det skulle finde sted i Bruxelles 24. og 25. september.

Men det er foreløbig udskudt til 1. og 2. oktober. Altså præcis en uge.

Der er ingen meldinger om, at præsidenten skulle være syg.

På topmøde skulle stats- og regeringscheferne blandt andet drøfte Tyrkiet, som EU har haft et anstrengt forhold til den seneste tid på grund af en konflikt med Grækenland og Cypern om gasboringer i Middelhavet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og de øvrige ledere skulle også have diskuteret situationen i Hviderusland efter præsidentvalget 9. august.

EU anerkender ikke præsident Aleksandr Lukasjenkos styre. Præsidenten blev udråbt til suveræn vinder, men der blev svindlet ved valget, har EU's udenrigschef sagt.

Desuden har EU-landene fordømt Hviderusland for vold mod demonstranter.

EU-landenes stats- og regeringschefer holdt flere videokonferencer i foråret, da de ikke kunne mødes fysisk på grund af pandemien.

Men i juli var de igen samlet i Bruxelles til en svær forhandling om budgettet for de kommende syv år og en stor genopretningsplan efter coronakrisen. Mødet varede i næsten 100 timer.

EU-landene har også genoptaget de almindelige ministermøder i Bruxelles.

I denne uge har der været tre møder, og ugen har på mange måder lignet tiden før coronakrisen.

Dog må journalister fortsat ikke komme i bygningen, hvor møderne holdes, og de delegationer, som EU-landene sender til møderne med embedsmænd, er mindre, end de plejer at være.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.