Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

EU-Kommissionen er snart klar med forslag til migrationspagt

Migration er et europæisk problem, og alle lande skal vise solidaritet, siger Ursula von der Leyen i EU-tale.

Migration er et europæisk problem, og alle lande skal vise solidaritet, siger Ursula von der Leyen i EU-tale.
Alle EU-lande skal være med til at løse problemerne omkring migrationen og vise solidaritet. Sådan lyder budskabet fra EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, i en tale onsdag.

BRUXELLES: De lande, som er mest udsatte for migration, skal kunne regne med solidaritet fra EU.

Sådan lyder budskabet fra EU's kommissionsformand, Ursula von der Leyen.

- At redde liv på havet er ikke valgfrit. De lande, som opfylder deres juridiske og moralske pligter eller er mere udsatte end lande, skal kunne regne med solidaritet fra hele EU, siger hun i en tale i EU-Parlamentet onsdag.

EU-Kommissionen fremlægger i næste uge et forslag til en migrationspagt. Alligevel er der formentligt lang vej til en aftale om en ny migrationspolitik EU-landene imellem.

Allerede sidste år varslede den nytiltrådte kommission en løsning i en ny migrationspagt i starten af 2020.

Men da coronavirusset begyndte at sprede sig i Europa i foråret, overtog det al politisk opmærksomhed fra EU.

Branden i flygtningelejren Moria på den græske ø Lesbos i sidste uge har efterladt tusindvis af migranter uden tag over hovedet.

Ursula von der Leyen opfordrer EU-landene til at arbejde sammen om at hjælpe de migranter, som er blevet hjemløse efter branden.

En lang række europæiske lande har allerede sagt, at de vil tage imod uledsagede børn fra Moria-lejren. Fra den danske regering lyder det dog, at man ikke vil hente børn ud af lejren.

- Vi skal kunne håndtere migrationen sammen. Billederne fra Moria-lejren er en pinefuld påmindelse om behovet for, at Europa står sammen, siger von der Leyen.

- Alle skal tage et skridt frem og tage ansvar. Det vil Kommissionen gøre. Kommissionen arbejder på en plan med Grækenland om en ny lejr på Lesbos.

- Vi kan hjælpe med asyl og returprocesserne og markant forbedre forholdene for flygtningene. Men hvis vi tager imod udfordringen, så forventer jeg også, at landene gør det. Migration er en europæisk udfordring. Europa skal gøre sin del.

Om det kommende forslag til en migrationspagt siger von der Leyen, at der skal skelnes klart mellem dem, der har ret til asyl, og dem der ikke har.

EU skal desuden tage flere skridt mod at bekæmpe menneskesmuglere og styrke de ydre grænser.

Samtidig skal EU-landene sikre, at mennesker, der har ret til asyl, bliver integreret og føler sig velkommen.

Antallet af asylansøgninger i EU var i 2019 det højeste siden 2015. Stigningen ventes ifølge en rapport fra EU's asylagentur at fortsætte.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.