Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Etapevinder føler sig hjemme på Tourens tag

Onsdagens etape havde mål i 2300 meters højde, og det var lige noget for Miguel Ángel López.

Onsdagens etape havde mål i 2300 meters højde, og det var lige noget for Miguel Ángel López.
Miguel Ángel López kørte alene over stregen på Tour de Frances kongeetape.

LES ALLUES: Med målstreg i 2300 meters højde var 17. etape den højeste i Tour de France, og de specielle forhold i den tynde luft hjalp Miguel Ángel López til etapesejren.

Det mener colombianeren selv og sammenligner opkørslen til Col de la Loze med træningsterrænet hjemme i Colombia.

- Jeg følte mig på en måde hjemme, fordi stigningen endte i over 2000 meters højde. Det ligner det, jeg træner i derhjemme, hvor jeg tit kører i 2500 meter, siger Miguel Ángel López.

Astana-kaptajnen kørte de første to uger i relativt ubemærkethed, men holdt sig hele tiden inde i topstriden.

At han er trådt frem i lyset i Tourens tredje uge er ikke tilfældigt. Han ser det nemlig som en fordel, at klatreturene er blevet længere og holdene mere udmattede.

- Jeg føler, at løbet ændrer sig lidt. Jeg føler mig bedre tilpas på denne type stigninger. Jeg har håbet, at holdene ville blive lidt svagere i den sidste uge, så der ville blive mere plads til at angribe.

- Jeg forsøgte mig allerede tirsdag, men dette var mere mit terræn, siger Miguel Ángel López.

Den blot 164 centimeter høje klatrer er tidligere i karrieren blevet nummer tre i både Giro d'Italia og Vuelta a España. Men han har ikke haft det som et decideret mål at nå podiet i Tour de France.

- Jeg troede på mig selv før starten, fordi det er gået godt i andre grand tours.

- Men mit første store mål var egentlig bare at nå Paris, for dette er mit første Tour de France. Jeg nyder det faktisk. Det vil jeg bare fortsætte med, siger Miguel Ángel López.

På tredjepladsen er han nu 1 minut og 26 sekunder efter førende Primoz Roglic.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.