Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Et SOS på stranden reddede tre mænd i Mikronesien

Tre savnede sejlere blev fundet på øen Pikelot af australske og amerikanske militærfly.

Tre savnede sejlere blev fundet på øen Pikelot af australske og amerikanske militærfly.
Tre sejlere fra østaten Mikronesien i Stillehavet er blevet reddet fra en lille øde og afsides beliggende ø, hvor de var strandet, efter at deres båd løb tør for benzin. De tre mænd blev ifølge BBC opdaget, fordi de på stranden havde skrevet budskabet SOS i sandet med store sten.

SYDNEY: Tre sejlere fra østaten Mikronesien i Stillehavet er blevet reddet fra en lille øde og afsides beliggende ø, hvor de var strandet, efter at deres båd løb tør for benzin.

De tre mænd blev ifølge BBC opdaget, fordi de på stranden havde skrevet budskabet SOS i sandet med store sten.

Mændene blev fundet på øen Pikelot af australske og amerikanske militærfly, som var blevet sat ind i en eftersøgning.

De tre mænds syv meter lange båd var løbet tør for benzin, efter at de havde mistet orienteringen på havet.

- De blev alle fundet i god behold, oplyser Australiens Forsvarsstyrke, ADF.

Myndighederne på den nærliggende ø Guam, som er amerikansk territorium, indledte en eftersøgning lørdag.

Det skete, efter at mændene ikke var dukket op efter en planlagt sejlads på 42 kilometer mellem atollerne Pulawat og Pulap.

I stedet endte de på øen Pikelot, som ligger næsten 200 kilometer fra deres oprindelige kurs.

Efter at deres SOS var blevet spottet fra luften, landede en helikopter på den lille ø med mad og vand.

Helikopteren kom fra et australsk militærskib ved navn Canberra, som oprindeligt på vej til Hawaii, da det blev tilkaldt til redningsindsatsen.

Mikronesien i den vestlige del af Stillehavet består af hundredvis af små øer, som ligger omkring 5000 kilometer nord for den australske storby Sydney og omkring samme afstand fra den amerikanske delstat Hawaii.

Mikronesien omfatter øerne vest for datolinjen og nord for ækvator - i alt over 2000 øer, som næsten alle er meget små. Mikronesien har over 500.000 indbyggere.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.