Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Erhvervslivet advarer imod lange ventetider på test

Ifølge Dansk Erhverv er lang ventetid på coronatest og svar en kæmpe omkostning for samfundet.

Ifølge Dansk Erhverv er lang ventetid på coronatest og svar en kæmpe omkostning for samfundet.
Der er 46 steder i Danmark, hvor man kan blive testet uden symptomer. 15 af de steder er der mere end fire dages ventetid. Det viser en gennemgang af tiderne på coronaprover.dk onsdag. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Lange ventetider på coronatest og testsvar skader dansk erhvervsliv og i sidste ende samfundsøkonomien.

Det mener Brian Mikkelsen, administrerende direktør hos Dansk Erhverv.

- Det er et meget stort problem både for danske virksomheder og den enkelte ansatte. Det går ud over muligheden for at passe sit arbejde, siger han.

Ifølge Brian Mikkelsen bør man skrue op for test- og analysekapaciteten i samfundet, selv om det koster. Det vil komme hele samfundet og den enkelte til gode.

15 ud af 46 steder hvor man kan blive testet uden symptomer, er der mere end fire dages ventetid. Det viser en gennemgang af tiderne på coronaprover.dk onsdag.

Ifølge Brian Mikkelsen er det problematisk, når ansatte skal sidde i hjemmekarantæne i fire dage, da ikke alle har mulighed for at arbejde hjemmefra.

- Ventetid for virksomhederne er en kæmpe omkostning for samfundet, siger han påpeger, at det også skaber usikkerhed i de ansattes private liv.

Helsingør og Aabenraa er eksempler på teststeder, hvor borgerne må vente. Her er der henholdsvis seks og syv dages ventetid.

Brian Mikkelsen peger aktuelt på en situation i Horsens, hvor flere hundrede var mødt op for at blive testet for covid-19. Det var der ikke kapacitet til, så mange måtte vende hjem uden at blive testet.

- Der burde ikke være ventetid overhovedet, selv om presset på testsystemet er højt, siger han.

I den seneste forhandling om genåbning af Danmark satte regeringen og Folketinget et mål om, at 80 procent af befolkningen skal have adgang til en test inden for et døgn.

Det er imidlertid kun på 6 ud af 46 teststeder, at det er muligt at få en test inden for det næste døgn.

Hvis man har symptomer på coronavirus, skal man kontakte egen læge, som henviser til en test.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.