Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Enke efter republikansk senator støtter Joe Biden

Cindy McCain giver sin opbakning til Demokraternes præsidentkandidat ved valget i november.

Cindy McCain giver sin opbakning til Demokraternes præsidentkandidat ved valget i november.
Cindy McCain, enke efter den republikanske senator John McCain, vil stemme på demokraten Joe Biden ved præsidentvalget i november. Det meddelte hun tirsdag. (Arkivfoto).

PENNSYLVANIA: Cindy McCain, enke efter den fremtrædende republikanske senator John McCain, støtter Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, ved valget i november.

- Min mand John levede efter mottoet: Landet kommer først, skriver Cindy McCain i et tweet tirsdag.

- Ja, vi er republikanere, men vi er først og fremmest amerikanere. Der er kun én kandidat ved dette valg, som forsvarer vores nations værdier, og det er Joe Biden, fortsætter hun.

Trods deres politiske modsætninger var Joe Biden og John McCain i mange år gode venner.

- Jeg ved, at han og John bestemt havde nogle ophedede diskussioner, men han er en god og ærlig mand. Han vil lede os med værdighed, skriver Cindy McCain i et andet tweet.

Joe Biden oplyste tidligere tirsdag over for tilhængere, at Cindy McCain havde besluttet sig for at støtte ham.

Ifølge Biden traf hun beslutningen, efter at magasinet The Atlantic for nylig berettede, at præsident Donald Trump under et besøg i Frankrig i 2018 havde betegnet amerikanske soldater faldet i krig som "tabere".

Trump har afvist, at han skulle have udtalt sig nedladende om amerikanske soldater.

John McCain var amerikansk krigshelt fra Vietnam-krigen. Efter hjemkomsten til USA sad han i Senatet for Arizona i flere årtier. Han døde som 81-årig i efteråret 2018.

Han blev i 2008 nomineret som Det Republikanske Partis præsidentkandidat, men tabte valget til Demokraternes Barack Obama.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.