Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Engell: Papes udspil er en gave til Mette Frederiksen

Der kan blive udskrevet valg, hvis statsministeren ikke får gennemført retten til tidlig pension.

Der kan blive udskrevet valg, hvis statsministeren ikke får gennemført retten til tidlig pension.
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil strække sig langt i de kommende forhandlinger for at få gennemført retten til tidlig pension, vurderer politisk kommentator Hans Engell (arkivfoto).

KØBENHAVN: Søren Pape Poulsens (K) udspil om at stemme ja til retten til tidlig pension med det krav, at det medfører skattelettelser, er en gave til statsminister til Mette Frederiksen (S).

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

- Det gør jo, at regeringen nu ikke alene er henvist til kun at føre forhandlinger med Dansk Folkeparti, men at de altså også har en flertalsmulighed sammen med konservative.

- Og for en regering er det jo altid en stor fordel, at den ikke er låst fast i forhandlinger med et parti, men at den har flere muligheder at spille på, siger Hans Engell.

Udmeldingen fra De Konservatives formand Søren Pape Poulsen kom tirsdag i Jyllands-Posten. Dermed har regeringen nu både mulighed for at lave flertal med De Konservative og Dansk Folkeparti. Hvis altså man samtidig kan få SF og Enhedslisten med i en aftale.

Hvis DF skal lægge stemmer til en ny tidlig pension for nedslidte, kræver partiet stramninger på udlændingeområdet. Det har formand Kristian Thulesen Dahl tidligere slået fast.

Eksempelvis vil partiet indføre et årligt loft over antallet af ikke-vestlige indvandrere. Samtidig skal ydelserne til udlændinge sættes ned, mener DF.

Selv om Papes udspil er en "kærkommen melding" for statsministeren, betyder det ikke nødvendigvis, at de kommende forhandlinger bliver lettere, vurderer Hans Engell.

- Der skal findes en løsning, som også Enhedslisten og SF kan acceptere, så det er alle, der kommer til at få og give noget, men det er jo det, politik består i.

Samtidig tror han, at statsministeren vil strække langt for at få retten til tidlig pension ført igennem.

- Det er jo den sag, hun har gjort til regeringens absolutte mærkesag.

- Det er en sag, der kan betyde, at hvis ikke hun kommer igennem, så udskriver hun valg, siger han.

Regeringen ventes at præsentere sit forslag til tidlig pension i løbet af august.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.