Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Ellemann skal opereres og er sygemeldt frem til oktober

Mens Venstres formand er væk, vil Inger Støjberg tage over, skriver Ellemann på Facebook.

Mens Venstres formand er væk, vil Inger Støjberg tage over, skriver Ellemann på Facebook.
Jakob Ellemann-Jensen, Venstres formand, vil i hvert fald frem til 3. oktober være sygemeldt. Det sker, fordi han skal opereres for to diskusprolapser i nakken. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen skal opereres for to diskusprolapser i nakken.

Derfor er han sygemeldt i hvert fald frem til 3. oktober, hvor Venstre holder landsmøde.

Det bliver partiets næstformand, Inger Støjberg, som tager over, mens han er væk.

Det vil hun gøre i "tæt samarbejde med den øvrige partiledelse".

Det skriver Jakob Ellemann-Jensen i et opslag på Facebook.

- Det er voldsomt irriterende, da den nye politiske sæson lige er gået i gang, men jeg har i nogen tid døjet med stærke smerter på grund af prolapserne, og det går ikke i længden, skriver han om situationen.

Han har gennem de seneste uger været til en række undersøgelser på både private og offentlige hospitaler.

- Konklusionen er, at en operation sandsynligvis vil hjælpe, men at det ikke er helt sikkert. Efter grundige overvejelser har jeg sammen med lægerne besluttet at blive opereret. Det sker på privathospitalet Hamlet, og jeg betaler derfor selv for den, skriver han.

Derudover mener formanden, at vi "på mange måder" har et godt sundhedsvæsen i Danmark.

- Men hele oplevelsen er for mig et tydeligt eksempel på, hvor vigtigt det er at have en behandlingsgaranti, så man ikke skal gå og vente på en operation.

- Den er som bekendt sat ud af kraft i øjeblikket på grund af corona, og vi bør hurtigst muligt få den genindført. For det er ikke alle, der selv kan betale for at tage på et privathospital, skriver han.

Ellemann vil i mellemtiden holde en pause fra Facebook. Han vil om nogle uger give lyd fra sig, når han "for alvor" er på benene igen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.