Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

EL vil have vurdering af risiko ved åbning af natteliv

Enhedslisten er før forhandlinger om genåbning i midten af august skeptisk over for at åbne diskoteker.

Enhedslisten er før forhandlinger om genåbning i midten af august skeptisk over for at åbne diskoteker.
Enhedslisten vil have en grundig vurdering af risikoen for coronasmitte, før partiet vil sige ja til at åbne diskoteker og natklubber. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Stigende smittetal med coronavirus får nu Enhedslisten til at efterlyse en sundhedsfaglig redegørelse for risikoen for yderligere smitte ved genåbningens fase 4, der efter planen skal påbegyndes i august.

Her ventes blandt andet spillesteder, diskoteker og natklubber at få lov til at åbne.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, fortæller, at der skal forhandles den 12. august, hvor partiet vil fremlægge ønsket, såfremt smittetallene ikke er faldet kraftigt.

Han erklærer sig grundlæggende "skeptisk" over for en åbning af nattelivet.

- Hvis det er en vedvarende tendens, som det tyder på lige nu, er der brug for at få en klar vurdering af sundhedsmyndighederne om åbningen af nattelivet. Umiddelbart er vi temmelig skeptiske, for det vil være en risiko at løbe, siger han.

Torsdag blev det største antal smittede siden starten af maj registreret. 91 smittede med coronavirus blev der meldt om.

Peder Hvelplund henviser blandt andet til, at åbning af natteliv kan føre til såkaldte supersprederbegivenheder, hvor mange mennesker smittes med coronavirus på én gang.

Derfor er der også, mener ordføreren, brug for en plan for at inddæmme smitten, hvis en genåbning sender den ud af kontrol.

- Det, vi kan frygte, er, at det kan nå at stige mere, inden vi når frem til den 12. august.

- Derfor har vi brug for at stå på helt sikker grund, siger han.

I den plan for de forskellige faser af genåbningen, der blev præsenteret i maj, hedder det, at restriktioner mod diskoteker, natklubber og spillesteder vil blive opretholdt indtil "primo august".

Det er derudover planen, at grænsen for forsamlingsforbuddet hæves til 200 personer fra den 8. august.

Ifølge Statens Serum Institut har regeringen for nylig orienteret instituttet om, at den forventer at bestille en vurdering af risikoen for smittespredning med coronavirus ved genåbningens fase 4.

En decideret bestilling ventes snart at indløbe, oplyser instituttet.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.