Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Ekspræsident i Ecuador er idømt otte års fængsel

Rafael Correa blev dømt in absentia for korruption under sin ti år lange embedsperiode fra 2007 til 2017.

Rafael Correa blev dømt in absentia for korruption under sin ti år lange embedsperiode fra 2007 til 2017.
Ecuadors præsident fra 2007 til 2017, Rafael Correa (til højre), er dømt for bestikkelse.

QUITO: Den tidligere præsident i Ecuador Rafael Correa er blevet idømt otte års fængsel.

Rafael Correa blev dømt in absentia for korruption under sin ti år lange embedsperiode, oplyser landets justitsministerium tirsdag.

Correa var præsident i Ecuador fra 2007 til 2017 og bor nu i eksil i Belgien sammen med sin kone og børn.

Han var iblandt 18 personer, der blev dømt for bestikkelse, skriver justitsministeriet på Twitter.

Correa har tidligere udtalt, at han er offer for en politisk forfølgelse. Han beskylder landets dommere for meddelagtighed.

- Jeg kender processen, og det, som dommerne siger, er en løgn. De har ikke bevist noget. Falske vidneudsagn uden bevis, skriver Rafael Correa på Twitter.

Han blev dømt for at have modtaget økonomiske midler fra private virksomheder under sin valgkampagne i 2013 mod at give statslige ordrer.

Justitsminister Diana Salazar siger, at forskellige virksomheder betalte syv millioner dollar, svarende til 48 millioner kroner, i bestikkelse for at sikre en ordre hos staten.

Ud over Correa blev den tidligere vicepræsident i landet Jorge Glas dømt for korruption.

Jorge Glas har siden 2017 afsonet en seksårig fængselsdom fra en anden sag for at have modtaget bestikkelse fra den brasilianske entreprenørvirksomhed Odebrecht.

Jorge Glas var vicepræsident fra 2013 til 2017 under Rafael Correas embede.

Rafael Correa var præsident før den nuværende præsident, Lenin Moreno.

Alle dømte i sagen er samtidig bandlyst for politisk aktiviteter i 25 år.

Derudover tilsiger Ecuadors forfatning, at personer, der er dømt for korruption, ikke længere kan stille op som politiker i landet. Det betyder, at Rafael Correas politiske karriere er forbi.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.