Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Dronning Elizabeth vil opfordre til fælles ansvar i særlig tale

Dronning Elizabeth vil søndag adressere det britiske folk i en tale om corona, der har ramt briterne hårdt.

Dronning Elizabeth vil søndag adressere det britiske folk i en tale om corona, der har ramt briterne hårdt.
Dronning Elizabeth vil søndag tale til nationen om coronapandemien, der har kostet knap 4000 briter livet. (Arkivfoto)

LONDON: Storbritanniens dronning Elizabeth II vil i en tale søndag aften opfordre briterne til at sætte en ære i det fælles ansvar under coronapandemien.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, der forud for den særlige tale, har fået adgang til et uddrag.

- Jeg håber, at vi i de kommende år vil være stolte af, hvordan vi reagerede på denne udfordring.

- Og de, der kommer efter os, vil sige, at briterne i denne generation var så stærke som enhver.

- Og at egenskaber som selvdisciplin, stille og mild beslutsomhed og medfølelse stadig karakteriserer briterne (efter krisen, red.), vil dronningen sige.

Talen er allerede blevet optaget i Windsor Castle, hvor dronningen bor med den 98-årige prins Philip.

Bortset fra sin årlige tale juledag er det yderst sjældent, at den nu 93-årige dronning taler direkte til det britiske folk.

Talen kommer, efter at det daglige antal døde i Storbritannien var rekordhøjt lørdag med 708 dødsfald, inklusive et femårigt barn.

Over 4000 coronapatienter er døde i Storbritannien, og blandt de 42.000 bekræftede smittetilfælde er premierminister Boris Johnson.

Under talen søndag vil dronning Elizabeth II også takke sundhedspersonale og andre nøglepersoner for deres indsats i Storbritannien.

Dronningen og hendes mand flyttede 19. marts til Windsor-slottet for at tage deres forholdsregler mod coronavirusset på grund af deres høje alder, der sætter dem i risikozonen.

Den kongelige familie har skåret i sine forpligtelser, og søndagens tale blev optaget af en enkelt kameraoperatør iført personligt beskyttelsesudstyr, melder de kongelige embedsmænd.

Den tv-transmitterede tale vil blive sendt klokken 21 dansk tid søndag aften.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.