Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Dommer fængsler albaner i kæmpe sag om narkosmugling

En mand fra Albanien er blevet udleveret til Danmark i en sag om ni ton kokain, der blev smuglet til Danmark.

En mand fra Albanien er blevet udleveret til Danmark i en sag om ni ton kokain, der blev smuglet til Danmark.
"Operation Goldfinger" handler om indsmugling af hele ni ton kokain. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: En 39-årig mand fra Albanien blev fredag varetægtsfængslet for at have indsmuglet 45 kilo kokain.

Under et grundlovsforhør i Dommervagten i København besluttede en dommer at fængsle den formodede narkokurer i foreløbig 25 dage.

Det skriver Ekstra Bladet.

Stofferne blev ifølge sigtelsen smuglet ind ad tre omgange i marts 2019.

Albaneren har ifølge politiet været involveret i et større kriminelt foretagende, hvor samlet ni ton kokain blev smuglet til Danmark og Sverige.

Efterforskningen af den monstrøse narkosag har fået navnet "Operation Goldfinger". Indtil videre er 15 personer tiltalt i sagen.

De nægter sig alle skyldige.

Tiltalen blev rejst i maj. Her kom det frem, at mændene er tiltalt for at have deltaget i indsmugling og handel med ni ton kokain fra Holland, Belgien og Tyskland i en periode fra 2012 til sommeren 2019.

Det skal være sket gennem et organiseret netværk.

De tiltalte er to danskere, en svensker, to statsborgere fra Kosovo og ti albanere. De er i alderen fra 21 til 50 år.

Retssagen er planlagt til at løbe over hele 63 dage i Københavns Byret fra 4. december 2020 til 9. september 2021.

Den 39-årige mand, som fredag blev varetægtsfængslet, blev allerede anholdt i Holland sidste år.

Men inden han kunne udleveres til Danmark, skulle han afsone en dom for narkobesiddelse i Holland. Derfor kom han først til Danmark torsdag.

Sideløbende med sagen om indsmugling af ni ton kokain er yderligere fire personer tiltalt for blandt andet hæleri og hvidvask.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.