Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Dødstal for coronasmittede stiger igen i Spanien

Positiv tendens fire dage i træk med faldende coronadødstal i Spanien brydes med nye tal tirsdag med 743 døde.

Positiv tendens fire dage i træk med faldende coronadødstal i Spanien brydes med nye tal tirsdag med 743 døde.
Ansatte på hospitalet Gregorio Maranon i Madrid klapper ad naboerne, som lige forinden har hyldet deres indsats for at helbrede patienter med Covid-19 bag hospitalets mure.

MADRID: Corona-dødstallet i Spanien er tirsdag steget til 13.798 fra 13.055 mandag, oplyser sundhedsministeriet i Madrid.

De 743, som er døde inden for det seneste døgn, er en stigning forhold til det forgående døgn. Og det bryder de faldende dødstal, der har været registreret de fire foregående dage.

Dødstallet mandag blev opgjort til 637.

Antallet af registrerede smittede med coronavirus i Spanien er 140.510. Mandag var tallet 135.032.

Stigningen i dødstallet kommer, netop som regeringen i Madrid overvejer at løsne nogle af de hårde restriktioner, som befolkningen er underlagt for at bekæmpe spredningen af coronavirus.

Spanien er sammen med Italien blandt de lande, der har været hårdest ramt af coronakrisen. Kun overgået af USA.

I begge lande har man dog set lysere på situationen i takt med faldende daglige dødstal.

At tallet stiger tirsdag i Spanien behøver ikke at betyde, at tendensen er brudt.

Den spanske regering oplyste mandag, at den vil begynde at teste langt flere spaniere for virusset. Testene skal også omfatte personer, der ikke viser symptomer på smitte.

Det er første skridt på vejen mod en gradvis lempelse af de strenge restriktioner, der er indført for at bremse smittespredningen. Herunder at folk skal holde sig inden døre i deres hjem og kun bevæge sig ud for at købe mad og medicin.

- Vi forbereder os på en deeskalering, hvor det er vigtigt at vide, hvor mange der er smittet, før vi gradvist kan begynde at ophæve nedlukningen for de spanske borgere, sagde den spanske udenrigsminister, Arancha Gonzalez, mandag.

En opgørelse tirsdag fra nyhedsbureauet AFP viser, at pandemien nu har kostet 75.538 mennesker livet verden over.

Alene i Europa er 53.928 døde med coronavirus.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.