Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

DFDS indfører krav om ansigtsmasker for serviceansatte

Nogle ansatte hos DFDS skal have maske på. Passagerer opfordres til mundbind, når de går til og fra skibene.

Nogle ansatte hos DFDS skal have maske på. Passagerer opfordres til mundbind, når de går til og fra skibene.
DFDS lukkede deres sejlads til Oslo i løbet af foråret på grund af coronaudbruddet. Ruten genåbnede torsdag d. 25 juni. På samme dag åbnede en ny rute mellem Frederikshavn og Oslo. (Arkiv)

KØBENHAVN: DFDS indfører krav om ansigtsmasker for serviceansatte på rederiets passagerskibe.

Det gælder på skibene Crown Seaways og Pearl Seaways. De sejler på ruterne Frederikshavn - Oslo og København - Oslo.

Kravet gælder for det personale, som kan komme i kontakt med passagererne - herunder rengørings- og barpersonale og dem, der servicerer i restauranterne.

De medarbejdere, som kan stå bag plexiglas, skal ikke bære ansigtsmaske.

Samtidigt anbefaler rederiet sine passagerer at bære ansigtsmasker, når de går om bord på skibet eller forlader det.

- Nogle gange når man går på eller af skibet, kan det være svært at holde afstand. Derfor anbefaler vi, at man tager maske på.

- Men der er mange områder på skibet, hvor der er masser af plads. Der kan man sidde for sig selv, siger Kasper Moos, direktør for DFDS' passagerforretning.

Tiltagene er de seneste blandt en række, DFDS har taget for at undgå smitte.

De øvrige omfatter ekstra rengøring, desinficering af berøringsflader, lukning af diskoteker og servering ved bar og krav om handsker ved buffeten.

DFDS følger myndighedernes anbefalinger og er klar til at lave yderligere tiltag, hvis det kræves.

- Vi ser den nuværende situation som værende early days, og vi forventer, at passagerens brug af masker vil være støt stigende fremadrettet, siger Kasper Moos.

Besætningsmedlemmer på rederiets øvrige passagerruter vil ligeledes bære ansigtsmasker i servicefunktioner, hvor man ikke i forvejen er beskyttet af plexiglasskærme eller visirer.

Påbuddet om ansigtsmasker kommer som følge af sagen om coronasmitte blandt besætningsmedlemmer og passagerer på en passagerrute i Norge på skibet "Roald Amundsen".

Ifølge Folkehelseinstituttet, Det Norske Institut for Folkesundhed, er 37 besætningsmedlemmer og 16 passagerer blevet testet positiv for coronavirus. Det skete efter to sejladser mellem d. 17. og 31. juli.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.