Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Der er registreret 50 døde med coronavirus i Sverige

I alt er 5280 personer døde med coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse.

I alt er 5280 personer døde med coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse.
Et skilt minder folk om at holde social afstand i Malmø, hvor hedebølgen har fået et stort antal mennesker til at tage til stranden. Det totale antal registrerede smittede i Sverige er på 65.137.

STOCKHOLM: Der er registreret yderligere 50 døde med coronavirus i Sverige.

Dermed er i alt 5280 personer døde med coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse. Det totale antal registrerede smittede er på 65.137.

Antallet af patienter, som får eller har fået intensiv behandling, er på 2407.

Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, er mærkbart irriteret over, at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har sammenlignet Sverige med lande som Aserbajdsjan og Kasakhstan, som værende i en særlig farezone i forbindelse med coronapandemien.

- Der er jo ikke tale om et tiltagende antal smittetilfælde i Sverige, men om et faldende antal, siger han til TT.

Tegnell siger, at det er en "total fejl", at WHO har medtaget Sverige på en liste over lande, som er i fare for at blive ramt af en ny bølge af Covid-19.

Han har mange gange betonet, at Sverige i den seneste tid har registreret flere smittetilfælde, fordi langt flere bliver testet.

Blandt de lande, som er omfattet af WHO's advarsel, er 11 i Europa.

- Det er en total fejltolkning af de foreliggende data, at Sverige er med der, siger Tegnell.

I henhold til de data, som WHO fremlægger, har Sverige i de seneste 14 dage haft 155 smittede for hver 100.000 indbyggere. Det er langt flere end i nogen anden defineret europæisk region - på nær Armenien.

Den regionale direktør i WHO, Hans Henri Kluge, sagde på et pressemøde torsdag, at Sverige var blandt de lande, som er ramt af en betydelig stigning i smitteoverføringer, og som dermed risikerer en ny farlig belastning af sundhedssystemet.

De andre lande og territorier på listen er Moldova, Nordmakedonien, Albanien, Bosnien-Hercegovina, Ukraine, Kosovo, Armenien, Aserbajdsjan samt de centralasiatiske lande Kirgistan og Kasakhstan.

/ritzau/TT

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.