Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Den tyske Fassbinder-stjerne Irmgard Hermann er død - 77 år

Irm Hermann mødte Rainer Werner Fassbinder, da hun var 23 år og var derefter med i 19 af hans film.

Irm Hermann mødte Rainer Werner Fassbinder, da hun var 23 år og var derefter med i 19 af hans film.
Den tyske skuespiller Irmgard Hermann - måske bedre kendt som Irm Hermann - som blandt andet var stjerne i mange af Rainer Werner Fassbinders film, er død, 77 år. Det rapporterer tyske medier.

BERLIN: Den tyske skuespiller Irmgard Hermann - måske bedre kendt som Irm Hermann - som blandt andet var stjerne i mange af Rainer Werner Fassbinders film, er død, 77 år. Det rapporterer tyske medier.

Hermann mødte Fassbinder, da hun var 23 år gammel, og han ringede hende nogle dage senere op for at tilbyde hende en rolle i en film - den første kortfilm fra den legendariske instruktør.

Herefter indgik Irm Hermann i den faste stab af skuespillere, som Fassbinder anvendte. I alt arbejdede de sammen om 19 film - heriblandt "Petra von Kants bitre tårer", hvor hun spillede hovedpersonens assistent Marlene.

Sammen med Fassbinder og skuespilleren Hanna Schygulla var Hermann med til at lægge grunden for det senere "Antitheater".

Hermanns og Fassbinders sidste film blev "Berlin Alexanderplatz" i 1980 og "Lili Marleen" i 1981.

Fassbinder døde i 1982.

Instruktøren og hans kvindelige stjerne havde også privat en tæt relation og levede sammen i en periode. Men Hermann lagde afstand til Fassbinder, da hun i 1975 valgte at flytte fra München til Berlin, hvor hun var en meget flittigt brugt skuespiller resten af livet - både på film, i tv og i teatret.

I Berlin spillede hun i perioder meget på Berliner Volksbühne og på Berliner Ensemble.

Hun arbejdede sammen med blandt andre Werner Herzog og var stjerne i hans film "Woyzcek" fra 1975.

Irm Hermanns komiske talent blev blandt anden udnyttet i serietegnerens Loriots komediefilm "Pappa ante portals" i 1991.

Irm Hermann døde tirsdag efter kort tids sygdom, oplyser hendes familie til nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/dpa

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.