Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Den sønderjyske genforening pryder årets julemærke

Kunstner Tomas Björnsson og kronprinsessen løfter sløret for årets julemærke, der har genforeningen som tema.

Kunstner Tomas Björnsson og kronprinsessen løfter sløret for årets julemærke, der har genforeningen som tema.
Der findes fem julemærkehjem i Danmark i Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde. De pryder årets julemærke sammen med en lang række danske seværdigheder.
Kunstner Tomas Björnsson og kronprinsessen løfter sløret for årets julemærke, der har genforeningen som tema.
Kronprinsessen præsenterer årets julemærke Der findes fem julemærkehjem i Danmark i Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde. De pryder årets julemærke sammen med en lang række danske seværdigheder. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kunstner Tomas Björnsson og kronprinsessen løfter sløret for årets julemærke, der har genforeningen som tema.
Kronprinsessen præsenterer årets julemærke, Kronprinsesse Mary, Kronprinsessen Sammen med kunstneren bag årets julemærke, illustrator Tomas Björnsson, præsenterede kronprinsesse Mary mærket mandag i Roskilde. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

ROSKILDE: Sammen med kunstner Tomas Björnsson har kronprinsesse Mary mandag løftet sløret for årets julemærke. Det skete på julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

Det er Björnsson, der har tegnet arket med julemærker som et danmarkskort, hvor alle Danmarks fem julemærkehjem optræder sammen med en lang række danske seværdigheder.

Samtidig er mærket en kærlig hilsen til julemærkerne fra 1919 og 1920, hvor folkeafstemningen om genforeningen dannede grundlag for motivet.

Genforeningen er tema for julemærket, da det i år er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark.

Tidligere har Tomas Björnsson sagt i en pressemeddelelse, at han er glad for opgaver som denne, som både skal skabe god stemning og fortælle en historie.

- Det er en udfordring, men også en leg at få alt til at fungere sammen, hvor den overordnede historie også skal kunne splittes op i en masse små selvstændige historier, har han sagt.

Årets julemærke er nummer 117 i rækken af julemærker, der er udkommet hvert år siden 1904. Det var postekspedient Einar Holbøll, der fik idéen til julemærket i 1903.

Siden 1904 er overskuddet fra salg af julemærket gået til at hjælpe udsatte børn i Danmark, som kæmper med blandt andet mobning, ensomhed og overvægt.

Salget af julemærker dækker cirka en tiendedel af omkostningerne til julemærkehjemmene. De modtager tre procent i offentligt tilskud og er derfor meget afhængige af indsamlede midler.

Der findes fem julemærkehjem i Danmark: Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde.

Hvert år får op mod 1000 børn et ophold på et julemærkehjem.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.