Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Danske Bank-bestyrelse vil give sig selv lønforhøjelse

På grund af øgede krav fra myndigheder mener Danske Banks bestyrelse, at den bør have mere i løn.

På grund af øgede krav fra myndigheder mener Danske Banks bestyrelse, at den bør have mere i løn.
Bestyrelsen i Danske Bank vil øge honoraret til sine medlemmer. Det fremgår af bankens indkaldelse til generalforsamling. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Danske Banks bestyrelse foreslår at give sig selv en lønforhøjelse.

Det fremgår af indbydelsen til bankens kommende generalforsamling 17. marts.

Hvor basishonoraret i 2019 var 537.500 kroner, foreslår bestyrelsen, at det hæves til 660.000 kroner. Det svarer til en lønforhøjelse på 23 procent.

Bestyrelsen begrunder forslaget med "øgede krav og forventninger fra tilsynsmyndigheder og øvrige interessenter".

Samtidig begrunder bestyrelsen forslaget med, at Danske Bank skal være i stand til at tiltrække kvalificerede kandidater.

En formand og en næstformand i en bestyrelse får ofte mere end et menigt bestyrelsesmedlem.

I forslaget til den nye aflønning indgår også, at bestyrelsesformand Karsten Dybvad fremover skal have fire gange basishonoraret - altså i alt 2,6 millioner kroner - og ikke 3,5 gange basishonoraret, som han får nu.

Ligeledes skal næstformandens honorar løftes fra halvanden gang et basishonorar til det dobbelte af et basishonorar.

Hvis forslaget bliver vedtaget, kan formanden, næstformanden samt de menige bestyrelsesmedlemmer se frem til en pæn lønforhøjelse.

Derudover skal alle medlemmer af bestyrelsen - både formænd og menige - have mere for at sidde i udvalg i bestyrelsen.

Jakob Due Olsen, der er nuværende bestyrelsesmedlem i banken, stiller ikke op til bestyrelsen igen.

Bestyrelsen foreslår at indstille tyske Martin Blessing og finske Raija-Leena Hankonen som nye i bestyrelsen, fremgår det af indkaldelsen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.