Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Dansk studie: blodtryksmedicin øger ikke risiko for corona

Ifølge nyt dansk studie giver hjerte- og blodtryksmedicin ikke øget risiko for coronasmitte.

Ifølge nyt dansk studie giver hjerte- og blodtryksmedicin ikke øget risiko for coronasmitte.
Det danske studie har ikke fundet nogen sammenhæng mellem blodtryks- og hjertemedicin og en øget risiko for coronasmitte eller et værre sygdomsforløb ved smitte. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Hvis du bruger enten blodtryks- eller hjertemedicin, er du ikke i øget risiko for at blive smittet med coronavirus eller få et værre forløb med sygdommen Covid-19.

Det viser et nyt dansk studie, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Emil Fosbøl, hovedforfatter på studiet og overlæge på Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet, er glad for studiets resultater.

- De her lægemidler er noget, vi har undersøgt gennem årtier. Og det er noget af det bedste medicin, vi har.

- Vi ville være rigtige kede af det, hvis mange mennesker stoppede med at bruge det unødvendigt, siger Emil Fosbøl.

Han uddyber, at der tidligt i coronaepidemien var frygt for, at medicinen skulle øge risikoen for coronasmitte og give et mere alvorligt sygdomsforløb, for de der blev smittet.

Frygten var baseret på, at coronavirusset kommer ind i kroppens celler via den enkelte celles receptor.

Denne receptor reguleres af blodtryks- og hjertemedicinen. Og det affødte teorier om, at medicinen kunne gøre corona-sygdommen værre.

Det gav bekymringer blandt de mange patienter, som tager lægemidlerne. Og nogle stoppede med at tage deres hjerte- eller blodtryksmedicin af frygt for smitte med coronavirus.

Men i studiet fandt man altså ikke nogen sammenhæng mellem brugen af lægemidlerne og en større risiko for coronasmitte eller et værre sygdomsforløb ved smitte.

Emil Fosbøl oplyser, at op mod en halv million danskere tager medicinen for deres blodtryk.

Derudover er der en del patienter, som tager medicinen til behandling af hjertesygdom.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.