Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Dansk film modtager Emmy-pris for Bedste Dokumentar

Nattens internationale hæder var den anden Emmy til den dansk-syriske dokumentarfilm "The Cave".

Nattens internationale hæder var den anden Emmy til den dansk-syriske dokumentarfilm "The Cave".
Her ses en del af holdet bag dokumentarfilmen "The Cave" på den røde løber ved Oscar-uddelingen i februar. Fra venstre: Producenterne Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod, læge Amani Ballour, manuskriptforfatter Alisar Hasan og instruktør Feras Fayyad.

LOS ANGELES: Den dansk-syrisk producerede dokumentarfilm "The Cave" har modtaget en Emmy for Bedste Dokumentar under Emmy Awards 2020, der blev uddelt natten til søndag.

Det oplyser Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær, der i Danish Documentary Production A/S er de danske producere bag filmen.

Nattens internationale hæder var den anden Emmy til filmen, da filmens tre syriske fotografer tidligere på ugen også modtog en pris for deres indsats.

- Jeg er super glad og stolt af hele produktionen. Det er ikke let at lave film i en krigszone, og det har holdt hårdt i mange år, siger Kirstine Barfod.

- Den anerkendelse, som vi nu får med på vejen, hjælper os i arbejdet med at udbrede filmens budskab.

"The Cave" var nomineret til i alt fire Emmy-priser for Bedste Dokumentarfilm, Bedste Fotografering for en dokumentarfilm, Bedste Instruktør for en dokumentar og Bedste Manuskript for en dokumentar.

Tidligere i år modtog "The Cave" Robertprisen for Bedste Dokumentar, og den var desuden nomineret til en Oscar, men her måtte filmholdet gå tomhændet hjem.

Dokumentarfilmen er en beretning fra den østlige del af Ghouta, en forstad til den syriske hovedstad Damaskus.

Her er omkring 400.000 mennesker fanget mellem luftbombardementer, som udgør en konstant trussel. Under jorden arbejder en håndfuld læger og sygeplejersker på at komme den nødlidende befolkning til undsætning.

Filmen følger den unge kvindelige læge, doktor Amani, som både skal lede og administrere hospitalet, operere og trøste under de nådesløse angreb og samtidig kæmpe imod den herskende opfattelse af kvinders ret.

- Det er en feministisk fortælling, men det er også en fortælling om en krig, som snart har varet i ti år, siger Kirstine Barfod.

- Med denne her film tror vi, at vi kan hjælpe med at få syrernes sag bredt ud i verden. Sørge for, at de bliver hørt. Vi er humanistiske filmskabere, selv om vi laver film til en underholdningsbranche. Det, vi dokumenterer, skal skabe retfærdighed og skabe bevis for den krigsforbrydelse, som foregår i Syrien.

Producerne er dem, der står for, at hele produktionen kan gennemføres både økonomisk og ansvarligt. Det vil i det her tilfælde sige, at de har stået for at skulle sikre de medvirkendes sikkerhed i en krigszone.

Derudover har producenterne blandt andet stået for at sikre udbredelsen og finansieringen af dokumentaren fra TV2, National Geographic og flere andre.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.