Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Dansk badmintonpræsident slås videre for nyt pointsystem

Poul-Erik Høyer slås videre for bedst af fem sæt til 11, selv om han risikerer at sætte sit mandat på spidsen.

Poul-Erik Høyer slås videre for bedst af fem sæt til 11, selv om han risikerer at sætte sit mandat på spidsen.
Poul-Erik Høyer mener, at badmintonsporten er stagneret.

KØBENHAVN: Det skal være slut med at spille bedst af tre sæt til 21 i badminton. I hvert fald hvis det står til præsidenten for Det Internationale Badmintonforbund (BWF), Poul-Erik Høyer.

I stedet ønsker han indført, at man spiller bedst af fem sæt til 11 for at skabe mere intensitet og gøre sporten mere tilskuervenlig.

- Vi - som sport - skal passe på ikke at træde vande. Jeg synes, vi er blevet for konservative. Vi er stagneret, siger Poul-Erik Høyer til TV2 Sport.

Han forsøgte at få ændringen vedtaget i allerede i 2018, men opbakningen var ikke stor nok.

Det får dog ikke Høyer til at opgive, selv om det kan have sine omkostninger.

- Nu tabte jeg jo pointvedtagelsen, og jeg kan selvfølgelig også risikere at sætte mit mandat på spidsen her, men hvis ikke vi gør noget som sport, der skaber entertainment i langt højere grad, end det vi har skabt indtil nu, så tror jeg ikke, vi fastholder det momentum, siger Høyer.

Ved den seneste afstemning var der 129 stemmer for forslaget, mens 123 stemte imod. Forslaget skulle have haft 168 stemmer - to tredjedele - for at gå igennem.

Især store asiatiske lande som Japan, Korea, Indien, Taiwan, Malaysia og Indonesien var imod. Det har ifølge Poul-Erik Høyer næppe ændret sig.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.